Beste wasdroger

Beste Wasdroger aanbiedingen en Top 5 merken

Iedereen is bekend met wasdrogers, dé machine om je kleding snel droog te krijgen. Wat mensen vaak niet weten, voordat ze hun zoektocht beginnen naar het aanschaffen van een nieuwe droger, is dat er twee type wasdrogers verkrijgbaar zijn. 

De ene is de warmtepompdroger en de andere de condensdroger. Beide zijn gemaakt om de kleding zo goed mogelijk te drogen. Dit doen ze wel allebei om hun eigen manier.

Wat is de beste wasdroger? En wat zijn de grootste verschillen tussen een condensdroger en warmtepompdroger? We vertellen je er alles over, selecteren de 5 beste wasdroger merken én de actuele aanbiedingen. 

Beste wasdroger
Wasdroger

Wat zijn de beste aanbiedingen van wadrogers?

Ben je op zoek naar een nieuwe wasdroger, dan is de keuze reuze. Er zijn verschillende topmerken die de beste wasdrogers verkopen. De merken, zoals Bosch, Miele en Samsung, zijn innovatief, hechten veel belang aan duurzaamheid en stellen hun klanten graag tevreden. Om je te verzekeren van de beste prijzen en keuzes, hebben wij de recente aanbiedingen geselecteerd van deze top merken.

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

De beste wasdroger merken

Mocht je een nieuwe wasdroger willen aanschaffen dan willen we je hier graag een handje bij helpen door hieronder de beste merken te omschrijven. Een foute keuze kun je bij het kiezen tussen deze merken dan ook niet maken.

Bosch

Bosch is bekend voor hun diverse assortiment en de vele huishoudapparaten die ze als sinds 1886 aanbieden. Ze komen oorspronkelijk uit Duitsland, maar produceren sinds 2020 wereldwijd. Waar je hun producten ook koopt je bent verzekerd van service en kennis om je heen om de apparaten zolang mogelijk mee te laten gaan.

Bosch is een innovatief merk en zorgt continu voor verbeteringen van hun apparatuur. Zij waren één van de voorlopers die een wasmachine en droger in één verkopen. Mocht je liever een aparte droger willen dan heb je bij Bosch de keuze tussen een condensdroger of warmtepompdroger.

Miele

Miele opende zijn deuren in 1899. Zij leveren producten die zowel gemakkelijk te gebruiken zijn als duurzaam. Zij stellen hoge eisen aan hun ontwerp. Bij Miele is de klant koning. In 50 landen wordt Miele momenteel vertegenwoordigd.

Mocht je nog niet zeker zijn van je keuze dan kun je ook bij Miele kiezen tussen een divers assortiment condensdrogers en warmtepompdrogers. Dat je er goed aan doet een Miele te kopen moge duidelijk zijn, want het merk staat al jaren bekend om de beste wasmachines en produceert ook haar eigen Miele wasmiddel. Ontdek het ruime assortiment wasdrogers van Miele!

Samsung

Samsung is nog zo’n innovatief merk. Meeste mensen kennen Samsung vanwege hun populaire smartphones. Wat mensen vaak niet weten is dat Samsung nog veel meer elektrische apparaten produceert en verkoopt. Waaronder keuken apparatuur en wasmachines en drogers. Samsung komt oorspronkelijk uit Korea en doet al mee sinds 1969.

Doordat Samsung vaak vooruit loopt in zijn design en mogelijkheden is ook hun droger assortiment populair onder hun trouwe klanten. Bij Samsung kun je ook kiezen voor zowel de condensdroger als de warmtepompdroger. Vind je duurzaamheid belangrijk dan kun je bij Samsung goed uit de voeten.

AEG

Dit merk komt van oorsprong uit Duitsland. Sinds 1967 concurreren zij mee onder de naam AEG in de elektrische apparaten markt. Bij AEG geloven ze in eenvoud een gebruikersgemak. Hun style volle design is steeds populairder geworden. Zij hebben een divers assortiment aan elektrische onderdelen en apparaten.

Bij AEG kun je, net als bij de andere genoemde merken, beide type drogers vinden in een ruim en voordelig assortiment. Naast de condensdroger is de AEG warmtepompdroger in verschillende soorten en maten bij AEG verkrijgbaar.

Siemens

Ook Siemens vindt zijn oorsprong in Duitsland. Dit merk is voornamelijk bekend in de gezondheidszorg waar zij grote waarde aan hechten. Siemens vindt openheid en eerlijkheid naar hun klanten belangrijk. Zij doen dagelijks onderzoek naar hoe ze hun apparaten nog duurzamer kunnen maken. Om zo hun steentje bij te dragen.

Wederom, kun je bij Siemens ook kiezen tussen een warmtepompdroger of een condensdroger. Je hebt hierbij de keuze tussen voordelige types voor de eenvoudige droogprogramma’s, maar ook zeer uitgebreide en geavanceerde types. 

Wasdroger of Condensdroger, wat is de beste keuze?

Zoals we hierboven aangaven kun je een keuze maken uit twee type wasdrogers. Hieronder omschrijven we het verschil tussen de condensdroger en de warmtepompdroger.

Condensdroger
De condensdroger is het type dat je wel kent als traditionele machine. De condensdroger is een droger die de lucht in de droger verwarmt. Doordat de lucht warm is condenseert het water wat aanwezig is in de kleding. Het vocht wordt opgevangen in een daarvoor bedoeld bakje die je op z’n tijd leegt, net als bij een vochtvreter. Of het wordt automatisch afgevoerd als een luchtafvoerdroger. De warmte in de droger komt tot stand door middel van een warmte-element.

Warmtepompdroger
Ook bij de warmtepompdroger wordt het water door middel van warme lucht gecondenseerd in de machine. De temperatuur in een warmtepompdroger is doorgaans stukken lager dan die van een condensdroger. De warmtedroger hergebruikt de verwarmde lucht en pompt deze weer terug in de machine. Doordat de lucht wordt hergebruikt en de droger werkt op een warmtepomp, maar ook met een koelmiddel, is de warmtepompdroger de meest energiezuinige soort wasdrogers. Dit maakt het dan ook erg populair tegenwoordig en je vindt een warmtepompdroger in menig huishouden.

De verschillen
Beide apparaten kennen hun voor- en nadelen. Het grootste verschil zit ‘m in de temperatuur en de tijd die zij nodig hebben om de was droog te maken.

Omdat de warmtepompdroger op een lagere temperatuur werkt zal je kleding minder heet worden en blijft het langer zijn kwaliteit behouden. We noemden het hierboven al, de warmtepompdroger is energiezuiniger dan de condensdroger!

Echter, de condensdroger droogt op een hetere temperatuur. Hierdoor zal de kleding sneller droog zijn wat bij handdoeken en beddengoed prettig kan zijn.