Kokosolie

Kokosolie kopen & top aanbiedingen

Kokosolie is zowel geschikt om te gebruiken tijdens het koken, als voor je huid! Het wordt al decennia gebruikt. Deze olie wordt steeds populairder wereldwijd en dat is niet zomaar!

Kokosolie wordt geperst uit het vruchtvlees van de kokos. Het is rijk aan gezonde vetten die we in ons dagelijks dieet nodig hebben om ons lichaam gezond te houden. Verhit je de kokosolie, dan blijft het zijn gezonde bestanddelen behouden. Dit is bij lang niet alle oliën het geval. 

Daarnaast brengt kokosolie nog veel meer voordelen met zich mee die je op deze pagina verder kunt lezen! We starten met de beste kokosolie aanbiedingen en voordeelverpakkingen die je extra goedkoop én online kunt kopen. 

Kokosolie
Kokosolie kopen

Kokosolie aanbieding en de beste producten kopen

Er zijn doorlopend tal van fijne deals en aanbiedingen te vinden van kokosolie. Het assortiment breidt zich in razend tempo uit en zodoende scoor je gemakkelijk een kokosolie aanbieding. Bekijk hieronder de deals van vandaag!

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

Waar kan je kokosolie voor gebruiken?

Zoals hierboven al vermeld, wordt kokosolie op verschillende manieren gebruikt. Naast ermee koken en het toevoegen aan je dagelijks dieet, is het ook zeer geschikt voor de huid en het haar. 

Kokosolie voor haar

Heb je last van droog, en beschadigt haar? Smeer dan een beetje kokosolie in je haar na het wassen. De olie van het vruchtvlees van de kokos is voedzaam en werkt hydraterend. Het geeft jouw haar extra glans en voorkomt pluis.

Ieders haar is anders. Het wordt aanbevolen om rekening te houden met de hoeveelheid kokosolie die je in je haar aanbrengt. Door de vette eigenschappen van de olie kun je beter beginnen met een klein beetje. Blijft je haar pluizig, dan kun je gewoon wat toevoegen.

Kokosolie voor huid

Smeer je kokosolie op je huid, dan breng je als het waren een beschermlaag aan. De huid neemt de kokosolie niet helemaal op en je houdt er een zachte en beschermde huid aan over. Deze olie helpt tegen UV straling. Breng je de olie aan op je huid? Dan wordt je dus automatisch beschermt tegen teveel UV straling!

Heb jij de hele dag op het strand gelegen en kom je roder thuis dan je heen ging? Of heb je je verbrand tijdens het koken? Dan wordt het aangeraden om kokosolie op je huid aan te brengen. Het is onderzocht dat wanneer je kokosolie aanbrengt op een verbrande huid dat het verkoeling geeft en het de huid sneller geneest.

Kokosolie voor gezicht

Kokosolie wordt ook vaak op het gezicht gebruikt. De olie trekt niet volledig in waardoor het de huid van je gezicht beschermt tegen ongewilde agressors. Het houdt vocht vast waardoor de huid niet uitdroogt.

Heb je last van irritaties en rode vlekjes in je gezicht? Dan wordt kokosolie aangeraden. De verkoelende eigenschappen van kokosolie helpen, vooral als de huid heet aanvoelt of prikt. De kokosolie verzacht de huid, en gaat irritaties op je gezicht tegen.

Kokosolie voor baby’s

Ook baby’s zijn gebaat bij kokosolie. De olie beschikt over antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen. Het kan daarnaast ook het immuunsysteem van je baby versterken. Naast inwendig gebruik kun je de kokosolie ook zachtjes aanbrengen op de huid. Veel ouders gebruiken het bijvoorbeeld bij luieruitslag. Houd er wel rekening mee dat ieder kindje anders is. De ene baby zal anders reageren op de kokosolie dan de andere. Het wordt aanbevolen om een klein beetje voorzichtig op de huid te smeren en te kijken of de huid een reactie laat zien. Gebeurt er niks, dan kan jouw baby er gewoon tegen.

Doordat kokosolie verkoelende eigenschappen heeft zal een baby die het snel warm heeft hier extra baat bij hebben. Is je kindje snel koud? Dan is het een goed idee om de kokosolie te combineren met bijvoorbeeld een sesamolie die verwarmende eigenschappen heeft.

Is kokosolie gezond?

Er zijn verschillende meningen wanneer het aankomt hoe gezond kokosolie is. De één zal het aanraden, de ander niet. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat kokosolie gezonde vetten bevatten die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Daarnaast werkt het hydraterend voor de huid en het haar. Doordat het een natuurlijk product is, is de kans erg klein dat het schade toe zou brengen aan jouw lichaam, of je het nou gebruikt tijdens het koken of op je huid aanbrengt. De vetten in kokosolie zijn namelijk anders dan die in bijvoorbeeld vlees. 

De opbouw van de vetten zorgen ervoor dat ze gemakkelijker af te breken zijn door je verteringssysteem. Je lichaam neemt de vetten van kokosolie sneller op, en breekt ze dus ook makkelijker af. Dit heeft een zeer positief en gezond effect op de darmen. Vanwege de manier van verbranding zal dit type vet niet in de langdurige vetopslag van je lichaam voorkomen. Smeer je jouw huid regelmatig in met koksolie? Dan hydrateert het je huid en doet het je huid prachtig en verfijnd stralen. In dat geval is kokosolie gezond voor je lichaam en huid.

Een andere eigenschap van de olie is dat het niet volledig intrekt, hierdoor werkt het als een beschermlaag en helpt het daarom tegen ongewenst kwaad van buitenaf. Kokosolie wordt ook door vele vrouwen gebruikt in het haar. Vooral vrouwen met krullen gebruiken kokosolie om hun krullen in bedwang te houden en pluis tegen te gaan. Samenvattend is kokosolie naar onze mening gezond, het is niet voor niks dat het in tropische landen al eeuwen gebruikt wordt. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met deze type olie! Wanneer bestel jij jouw eerste potje?! 

Andere producten die je wellicht interessant vindt: