Ontstoppers

Ontstopper kopen & aanbiedingen

Stroomt het putje in de wasbak niet lekker door? Heb je last van een wc die niet goed doorspoeld als je hem doortrekt? Of ruik je vieze luchtjes vanuit de gootsteen? Dan is het tijd om een krachtige ontstopper te gebruiken, daarna is het probleem namelijk verholpen! Wij bieden je de beste producten en ontstopper aanbiedingen.

Of het nou de gootsteen is, het putje in de douche of de wc, we gebruiken deze afvoer allemaal iedere dag. Er stroomt elke dag water en vuil doorheen. Wanneer we de wc doortrekken, staan te douchen, onze afwas doen, enzovoort. Het vuil wat in de leidingen komt kan op den duur voor verstoppingen gaan zorgen. Met alle nare gevolgen van dien. Om dit te verhelpen, of om dit voor te zijn kun je een ontstopper gebruiken.

Bekijk onze persoonlijke favorieten, best geteste merken en scherpe aanbiedingen voor een ontstopper in je huis.

Ontstopper
Plopper

Ontstopper kopen: de beste aanbiedingen en merken

Een ontstopper hoeft helemaal niet duur te zijn! Heb je een kleine ontstopping, dan kun je het beste een traditionele plopper gebruiken. De ontstopping zal dan binnen no-time verholpen zijn. Heb je al wat langer last van een ontstopte afvoer, dan kun je met een vloeibare ontstopper aan de slag gaan voor het beste resultaat. Bekijk de beste merken, producten en actuele aanbiedingen!

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

De meest bekende type ontstoppers

Er zijn verschillende type ontstoppers, ieder ontwikkeld om dat gene te ontstoppen waar jij het in doet. Denk hierbij aan de traditionele ploppers, maar ook de alom bekende WC ontstopper en riool ontstopper. Hieronder volgt een overzicht met de meest bekende toepassingen.

WC ontstopper

Er zijn tal van wc ontstoppers op de markt verkrijgbaar. Deze ontstopper, ook wel bekend als een WC plopper, zorgt er dan ook voor dat het de buis in de wc ontstopt waar het water, de urine en de ontlasting doorheen gaat wanneer je de wc doorspoelt. De reden dat de ontstopping wordt veroorzaakt is niet altijd duidelijk. Het kan wc-papier zijn, kalk aanslag, haar of misschien iets wat er doorheen getrokken is wat niet de bedoeling is. De reden maakt echter niet veel uit, dit zijn namelijk vaak krachtige en chemische ontstoppers. Was daarom ook je handen goed na gebruik en probeer het zo min mogelijk op je handen of kleding te krijgen.

Wanneer je de ontstopper of plopper in de wc doet en doortrekt vloeit het middel naar de plek waar de verstopping zit. Het middel lost het vuil op of breekt het vuil af. Hierna kun je de wc weer met een gerust hart doorspoelen zonder dat het water weer terug omhoog komt, of er vieze geurtjes vanuit de wc pot je te gemoed komen.

Gootsteenontstopper

De gootsteenontstopper werkt in principe hetzelfde als de wc ontstopper. Het enige verschil is dat het ontworpen is voor het ontstoppen van de gootsteen. Etensresten, haar, etc,. Wordt door dit middel afgebroken en opgelost. Hierdoor is de buis die vanaf de gootsteen naar het riool loopt weer open en kan het water wat door het putje gaat weer eenvoudig weg lopen. Ook nare geurtjes die door vast zittend vuil worden veroorzaakt zijn dan weg.

Vaak is de leiding of buis die aan een gootsteen vast zit relatief smal. Het wordt dan ook aangeraden om niet te veel ontstopper te gelijk in het putje te gieten of te strooien. Probeer eerst een beetje en kijk of je resultaat merkt. Zo niet kun je altijd nog bijvoegen. De precieze hoeveelheid staat ook vaak op de verpakking vermeld.

Riool ontstopper

Riool ontstopper is ook wederom hetzelfde idee als de bovengenoemde ontstoppers en is voornamelijk ontwikkeld om vieze geurtjes aan te pakken en verstoppingen te verwijderen. Deze rioolontstopper is ook vaak sterk geconcentreerd en chemisch waardoor je goed de aandacht erbij moet houden wanneer je het gebruikt. Bij sommige ontstoppers wordt het aangeraden om handschoenen te gebruiken. Staat dit op de verpakking dan adviseren wij om dit ook zeker te doen. Staat het er niet op? Dan kan het geen kwaad om ze evengoed aan te trekken. Maak de handschoenen goed schoon mocht je ze weer willen gebruiken.

De ontstoppers voor het riool zijn niet alleen bedoeld om problemen op te lossen wanneer deze zich voordoen. Ze zijn ook der maten geschikt als preventief middel. Doe je één keer in de twee maanden bijvoorbeeld een beetje ontstopper in de wc en wasbakken, dan heb je een kleine kans dat de leidingen verstopt zullen raken.

Bekende merken en oplossingen

HG ontstopper

De slogan van HG is niet voor niks “het doet wat het beloofd”. De krachtige HG ontstopper doet het werk waarvoor je hem koopt. Vaak is deze ontstopper verkrijgbaar in een fles en als vloeibaar middel te gebruiken. Hun jaren aan ervaring in schoonmaak producten heeft hun geholpen om een middel te ontwikkelen die werkt. Zeg maar dag tegen vuil in jouw wasbak, douchputje of wc met HG ontstopper!

Ontstopper korrels

Naast vloeibare ontstoppers zijn ontstoppers ook verkrijgbaar in korrel vorm. Deze korrels zijn één voor één sterk geconcentreerd. Het duurt wat langer voordat de korrel oplost waardoor sommige mensen zeggen dit als effectiever te ervaren dan vloeibare ontstopper. De hoeveelheid korrels die je moet gebruiken hangt van de verstopping af en kun je vaak terug vinden op de verpakking.

Natuurlijke ontstopper

Ben je geen fan van de chemische ontstopper? Dan is er ook een natuurlijke ontstopper verkrijgbaar, ook wel de traditionele plopper die je ongetwijfeld kent. Ook zijn er middelen verkrijgbaar. Vaak zijn deze producten op basis van soda, azijn, en/of ontstoppingszout. Dit is een stuk beter voor je eigen gezondheid en het milieu, net als de plopper. Bekijk het complete aanbod!