Schoenen verven

Schoenverf aanbieding + 5 tips om schoenen verven makkelijk te maken

Zijn je schoenen niet meer zo van kleur als toen je ze kocht? Zonde, maar geen ramp met een goede schoenverf! Je schoenen verven is zeer eenvoudig, goedkoop en geeft een geweldig resultaat. 

Suède schoenen, leren schoenen of een ander materiaal, bijna alle schoenen kun je verven. Het is dan wel essentieel om de juiste schoenverf te kopen die geschikt is voor het desbetreffende material. Daarnaast dien je rekening te houden met enkele stappen die je moet doorlopen voor een vlekkeloos resultaat. 

Wij bieden je alle handvaten voor het verven van je schoenen. We hebben de beste schoenverf aanbiedingen geselecteerd, geven je 5 tips en tricks om je schoenen te verven en hebben alle soorten schoenverf op een rijtje gezet.

Schoenverf
Schoenen verven

Wat zijn de beste schoenverf aanbiedingen?

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

Meest populaire schoenverf

Wanneer je je schoenen verven proces start, zorg dan dat je de juiste verf kiest voor het materiaal van je schoenen. 

Zwarte schoenverf

Wil je zwarte of donkere schoenen weer die vertrouwde kleur meegeven? Of wil je juist van een lichte kleur naar donker gaan? Gebruik dan zwarte schoenverf. 

Met een schoenverf die zwarte kleuren meegeeft ben je verzekerd van het beste resultaat. Je hebt de keuze voor een zwarte schoenverf spray of indringverf. Met een indringverf ben je verzekerd van het beste resultaat, echter is een schoenverf spray gemakkelijker in gebruik. Heb je nette zwarte schoenen die je wilt verven, dan adviseren wij om met een geschikte indringverf te werken.

Witte schoenverf

Een witte schoenverf wordt veel gebruikt in menig huishoudens, omdat witte schoenen snel vuil opnemen en dit direct zichtbaar is. Tevens zijn de kleinste beschadigingen direct zichtbaar op witte schoenen.

Wanneer je kiest voor een schoenverf voor witte schoenen heb je vaak na 1 of 2 behandelingen al het gewenste resultaat. Naast volledig wit kun je ook kiezen voor crème of gebroken wit, wanneer de schoenen net niet geheel wit zijn of moeten worden. Herstel kleine beschadigingen met het meest simpele gemak en laat je witte schoenen weer stralen door het gebruik van een witte schoenverf!

Schoenzool verf

Is je schoenzool vergeeld, of niet meer mooi van kleur? Dan kun je met een schoenverf eenvoudig een kleur naar wens meegeven!

Je kunt hiervoor een spray gebruiken, maar nog makkelijker is om de zool van schoenen te verven met een indringverf. Deze verf kun je namelijk beter plaatselijk aanbrengen, zonder dat je de schoenen zelf meeneemt. Heb je gekozen voor een schoenverf in een bepaalde kleur en wil je de schoenzool dezelfde schoenverf meegeven? Dan kun je deze gelijktijdig meenemen, erg eenvoudig!

Schoenverf voor leer

Met een leerverf voor schoenen behandel je de gladde oppervlaktes van een lederen schoen. Deze acryl schoenverf is speciaal ontwikkeld voor een schoen die elastisch, watervast en krasbestendig is of moet worden na het verven. 

Met een leren schoenverf behandel je de schoenen binnen no-time tot een schoen die weer als nieuw doet voorkomen. Wanneer je ervaart dat de kleur van je leren schoenen vervaagt of wil je juist voor een compleet nieuwe kleur kiezen? Gebruik dan een schoenverf voor leer!

Stappenplan: 5 Tips voor schoenen verven

Ga je aan de slag met het verven van je schoenen in een andere kleur of in dezelfde kleur voor een opfrisser? Zorg dan dat je de juiste schoenverf in huis hebt gehaald. Bekijk vervolgens onze 5 essentiële en eenvoudige stappen voor het verven van schoenen. 

Stap 1: Maak de schoenen goed schoon

Wanneer je begint is het belangrijk om de schoenen eerst grondig schoon te maken. Veeg met een licht vochtige doek alle viezigheid van de schoenen af en gebruik bij voorkeur ook een cleaner. Beschik je over een fijne borstel of speciale wasborstel, dan gebruik je deze vervolgens om al het vuil er af te borstelen. Wanneer je dit niet doet alvorens je de verf aanbrengt, zul je ervaren dat de schoenen niet egaal en mooi uit de verf komen. Laat de schoenen na het schoonmaken eerst goed opdrogen en haal de veters uit de schoenen. Plaats een prop papier in de schoenen om de binnenkant te beschermen. 

Stap 2: Breng de schoenverf aan

Wanneer de schoenen zijn schoongemaakt en opgedroogd, is het tijd om aan de slag te gaan met de schoenverf. Bij voorkeur doe je dit buiten en gebruik je een oude krant of stuk karton om de schoenen op te plaatsen. Breng de schoenverf spray rustig aan in een dun laagje over de schoenen. Dit herhaal je meermaals, zodat je verschillende lichte laagjes schoenverf aanbrengt in plaats van 1 dikke laag. Herhaal deze stap net zo vaak totdat de gehele schoen goed gedekt is met de verf. 

Stap 3: Laat de schoenverf drogen

Het drogen van de verf op de schoenen is een belangrijk proces. Wanneer je de schoenverf hebt aangebracht laat je de schoenen een ruime tijd met rust om de verf optimaal te laten intrekken. Met een natuurlijk droogproces in de buitenlucht ervaar je een goed en snel resultaat en voorkom je dat de geur in huis blijft hangen. Let wel op dat het niet gaat regenen of dat er vuil op de verf komt.

Stap 4: Herhaal indien nodig

Wanneer blijkt dat de verf niet goed dekt na de eerste keer, kun je na het droogproces een nieuwe laag aanbrengen. Doe dit niet alleen over de delen waar de verf niet optimaal heeft gedekt, maar wederom met lichte sprays over de hele oppervlakte van de schoenen. Hierdoor bereik je het beste resultaat met een perfecte dekking.

Stap 5: Poets de schoenen

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen, is de laatste stap het aanbrengen van schoenpoets voor de finishing touch. Met het poetsmiddel bescherm je het laagje schoenverf voor vuil en slijtage, zodat je nog een lange tijd kut genieten van je nieuwe kleur. Door schoenen verven worden de schoenen weer als nieuw en bespaar je op een nieuw paar!