Sportkleding wassen

Beste wasmiddel voor je sportkleding

Sportkleren wassen verdient extra aandacht en wij vertellen je de beste werkwijze. Nare geuren zijn al snel aan de orde wanneer je je sportkleding niet met het beste wasmiddel behandelt.

Maar wat is het beste wasmiddel voor je sportkleding? En hoe was je je sportkleding? We helpen je uit de brand en beantwoorden de meest gestelde vragen over het wassen van sportkleding. Tevens voorzien we je van de beste merken wasmiddel voor sportkleding.

Ontdek 6 praktische tips over sportkleding wassen, de 4 beste merken wasmiddel voor sportkleding van dit moment én bekijk onze selectie van de beste deals en aanbiedingen. 

Sportkleding-tips
Sportkleren-wasmiddel

Actuele aanbiedingen van wasmiddel voor sportkleding

Verzorg je gedraaide was met sportkleding vanaf het eerste moment met het juiste wasmiddel en voorkom nare geurtjes die al vanaf de eerste sportminuten aanwezig kunnen zijn. Zelfs ná het wassen kunnen je sportkleren blijven ruiken wanneer je ze niet met de juiste wasmiddel behandelt.

Verzeker jezelf van langdurige frisheid met de volgende merken wasmiddel speciaal voor sportkleren!

De 4 beste merken om sportkleding te wassen

1. HG Sportkleding

Ben je op zoek naar het meest krachtige merk om sportkleren te wassen, bijvoorbeeld omdat je écht ten einde raad bent met nare geuren in je kleren? Dan raden wij HG wasmiddel voor sportkleding aan!

Dit krachtige merk ken je natuurlijk door de vele krachtige oplossingen van huishoudelijke middelen die HG biedt. Met de lijn HG Nare Geuren voor sportkleding ben je grotendeels verzekert van het laten verdwijnen van zweetgeuren of andere vieze geuren die in je sportkleding blijven hangen. De formule van HG is bestendig tegen de meest hardnekkige problemen en zoals de naam al doet prijsgeven kenmerkt HG zich vooral door de hardnekkige werking tegen nare geuren. Heb je moeite om geuren van zweet en mufheid uit je sportkleding te krijgen, dan raden wij het merk HG absoluut aan.

2. Woolite Sport

Het merk Woolite staat bekend als wasmiddel voor sportkleding. Het wasmiddel kent een fiber flex technology waardoor kleren worden gereinigd en tevens wordt beschermd tegen nieuwe geuren. 

Extra fijn aan Woolite Sport wasmiddel is het behoud van de elasticiteit. Vezels worden niet aangetast en de rekbaarheid zal niet snel verdwijnen na gebruik van Woolite. Krimpen en verkleuren van sportkleding is verleden tijd! Wij zijn fan van Woolite en raden het aan voor een extra krachtig resultaat. Reinig en verfris je kleren met de herkenbare blauwe flacons vloeibaar wasmiddel van Woolite Sport!

3. Hey wasmiddel

Hey wasmiddel voor sportkleding is een iets minder bekende speler, maar wel één die zijn pijlen richt op Sport Wasmiddel. Met de twee varianten Hey Sport Dons en Sport Micro Wash biedt het tevens ook een keuze.

Hey Dons gebruik je voor artikelen met dons, dus naast kleding ook slaapzakken, kussens en meer. De geur kenmerkt zich als zeer fris en je herkent het aan de gele fles. De variant Hey Sport Micro wordt gebruikt voor veel sportkleding, maar bovenal voor zwemkleding. Een wasmiddel voor zwemkleding is vrijwel uniek op de markt en hier specialiseert Hey Sport zich in. Ook sportkleding met fleece wordt grondig gereinigd. Een sterk merk!

4. C30 Sport Tabs

In tegenstelling tot de bovenste 3 merken specialiseert C30 Sport zich in Tabs voor in de wasmachine. Je wast je sportkleding al op 30 graden en hoeft enkel een tab toe te voegen aan je vieze was. Hierdoor voorkom je het krimpen van de was en kun je ecologisch je sportkleren wassen.

Ook fijne was én wollen was worden aangepakt met deze krachtige tabs van C30 Sport. Bacteriën en nare geuren die zich hebben opgehoopt in je sportkleding worden met alle gemak verwijderd en tevens wordt er een beschermlaag toegevoegd voor je toekomstige sportuurtjes.

Gebruik je liever capsules ten opzichte van vloeibaar wasmiddel, dan raden we absoluut C30 Sport Tabs aan!

Sportkleding wassen, de beste tips  👉

Naast het gebruik van 1 van de bovenstaande wasmiddelen, dien je je sportkleding ook op de juiste manier te wassen. Maar hoe moet je dan je sportkleding wassen? We helpen je op weg met de volgende tips!

Tip 1: hang je sportkleding eerst uit

Herkenbaar: je hebt gesport en neemt een douche. Je sportkleding gooi je bij elkaar op 1 hoop of in een wasmand bij andere was. Dit is echt een no-go! Door je sportkleding op te hangen voorkom je dat de nare luchtjes en bacteriën zich mengen bij andere kledingstukken. Heb je er écht een goede sportsessie opzitten? Hang je sportkleding dan buiten op alvorens je deze gaat wassen.

Tip 2: gebruik niet té veel wasmiddel bij je sportkleding

Het ligt natuurlijk sterk voor de hand om extra veel wasmiddel of twee waspods te gebruiken wanneer je je sportkleding gaat wassen. Dit gaat je echter niet meer helpen dan wanneer je een normale dosering gebruikt. Sterker nog, dit kan er voor zorgen dat je extra resten zeep gaat aantreffen op je sportkleren. Less is more in dit geval!

Tip 3: gebruik geen wasverzachter

Ook voor de hand liggend is het toevoegen van een fijne wasverzachter aan je sportkleding wasjes. Echter, door het toevoegen hiervan zorg je ervoor dat water en het wasmiddel voor je sportkleren wordt geblokkeerd en de werking zal tegenvallen. Een andere bijkomstigheid is dat het elastiek in sportkleren eerder zal beschadigen met een wasverzachter. Geloof ons, door de juiste sport wasmiddelen te gebruiken is een wasverzachter en het gebruik van textielverf niet nodig!

Tip 4: gebruik vloeibaar wasmiddel

Door vloeibaar wasmiddel te gebruiken haal je het beste resultaat uit je was. Wanneer je waspoeder gebruikt loop je de kans om resten van dit poeder achter te laten in je sportkleding en wasmachine, iets wat zeker niet wenselijk is. Heb je een machine gevuld tot 4,5 kg? Dan kun je in principe ook krachtige waspods gebruiken. Tip: impregneer je sportkleren tegen water met Nikwax wasmiddel.

Tip 5: Binnenstebuiten wassen van sportkleren

Door je sportkleding binnenstebuiten te wassen voorkom je dat kleuren en opdrukken langer behouden blijven. Tevens maak je het je wasmachine makkelijker doordat bacteriën door het zweten veelal aan de binnenkant van je sportkleren ophoopt. Door binnenstebuiten te wassen én de trommel niet te vol te stoppen zorg je ervoor dat je sportkleding binnen no-time weer fris en schoon zijn voor je volgende sportsessie.

Tip 6: Was sportkleding op lage temperatuur

Wassen op lage temperatuur zorgt ervoor dat de elastische kwaliteit van je sportkleding langer behouden blijft, net als bij ski kleding wassen geldt. Hoge temperaturen zijn dan ook uit den boze en laten je sportkleding krimpen in de was. Na je wasje kun je je sportkleren ophangen aan een kleding- of broekhanger en vermijd je de wasdroger.

Gun je sportkleding het beste wasmiddel

Het beste wasmiddel voor sportkleding op een rijtje