Vaatwasser reinigen

Vaatwasser reinigen: de beste merken + tips voor schoonmaken

Je vaatwasser schoonmaken is een belangrijke handeling. Iedereen die een vaatwasser heeft kent de vieze geur die er af en toe uitkomt. Niet zo gek ook want al onze vuile vaat gaat er doorheen. 

Dat er af en toe wat achterblijft in de leiding en in de machine is iets waar we weinig aan kunnen veranderen. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om de vaatwasser schoon te maken, zodat je de levensduur van je vaatwasser aanzienlijk verlengt!

Hieronder noemen we de beste manieren om vieze geuren te verwijderen als je vaatwasser stinkt. We selecteren de beste vaatwasser reinigers, manieren om je vaatwasser schoon te maken en een overzicht van de beste aanbiedingen!

Vaatwasser reiniger
Vaatwasser schoonmaken

Top 5 manieren en reinigers voor je vaatwasser schoonmaken

Er zijn enkele eenvoudige manieren en top merken vaatwas reiniger om je vaatwasser binnen no-time schoon te maken. Het verwijdert viezigheid die is achtergebleven in je leidingen en op plekken waar je het niet snel opmerkt. Door regelmatig te reinigen gaat je vaatwasser éxtra lang mee en worden de resultaten verbeterd. Essentieel dus! 

1. Vaatwasser reinigen met soda

Soda is een product wat van oudsher al tussen de schoonmaak producten te vinden is. Soda bestaat uit sodium hydrogencarbonaat en is een alkali. Dit betekent dat het zout mengsel oplost in water. Net als bij vaatwaszout, zal soda ook oplossen in je vaatwasser zodra het in contact komt met water. De deeltjes in de soda reageren met onder andere oud achtergebleven etensresten. De etensresten laten los en lossen op.

De soda laat niet alleen je vaat schoon achter maar lost ook microben op en werkt als een desinfecteermiddel. Het wordt niet aangeraden om te vaak soda te gebruiken in je vaatwasser omdat het andere delen van de vaatwasser aan kan tasten. 1 tot 2 keer per maand is voldoende. Het wordt aangeraden om de vaatwasser op een hete stand te zetten zodat de soda gelijk zijn werk doet tijdens de voorwas.

2. Vaatwasser reinigen met azijn

Azijn is een middel wat vaker gebruikt wordt in de schoonmaak. Het is bekend dat wanneer je ramen poetst of de grond dweilt dat azijn hier een geschikte partner voor is. Naast azijn op je ramen en vloer helpt azijn ook wanneer je het in de vaatwasser doet. Het zure middel zorgt ervoor dat je vaat glanzend er weer uit komt. Geen doffe glazen meer dus. Daarnaast helpt azijn ook tegen vieze geuren die uit de vaatwasser komt.

In tegenstelling tot de andere producten gebruik je dit net even anders (lees hieronder hoe je de andere producten het beste in de vaatwasser kan stoppen). Voor het beste resultaat kun je azijn het beste in een schaaltje in de vaatwasser zetten voordat je hem laat draaien. Op deze manier wordt het azijn door de gehele vaatwasser verspreid. Net als bij soda wordt het aangeraden om de machine heet te laten spoelen. Zo krijg je het beste resultaat voor je vaatwasser of wasmachine schoonmaken.

3. Vaatwasser reinigen met tabletten

Heb je een vaatwasser dan gebruik je waarschijnlijk vaatwas tabletten om de vaat schoon uit de machine te halen. Er zijn veel verschillende tabletten verkrijgbaar op de markt. De ene is meer geconcentreerd dan de andere waardoor niet elke tablet je vaatwasser even schoonmaakt. (Hieronder volgen twee merken die wij aanraden).

Naast schoonmaak vaatwasser tabletten kan het ook handig zijn om je spoelbak te vullen met vaatwas zouttabletten. Dit zijn tabletten die zout bevatten. Dit zout lost op in water. Vervolgens zorgt deze vaatwas reiniger er voor dat je vaat niet alleen schoner wordt maar dat ook hardnekkig vuil wat in de vaatwasser zit eruit gespoeld wordt.

4. Vaatwasser reinigen met Finish machinereiniger

Finish wordt geproduceerd in Nederland en staat bekend om producten voor je vaatwasser. Hun machinereiniger is populair en kent een fijne en krachtige formule. Dit komt doordat het middel in de reiniger geconcentreerd is en niet alleen ontwikkeld is om de vaat schoon te maken maar ook de vaatwasmachine zelf.

Finish machinereiniger lost opgehoopte vetresten op en verwijdert hardnekkig kalkaanslag. Hierdoor ruikt je vaatwasser schoon en blinkt ‘ie als nooit tevoren. Doordat de kalkaanslag wordt verwijdert met deze afwasmachine reiniger gaat je machine ook langer mee en worden de resultaten beter. Bekijk alle producten van Finish vaatwasreiniger…

5. Vaatwasser reinigen met Sun machinereiniger

Een andere bekende vaatwasser reiniger is het merk Sun. Sun is onderdeel van Unilever en is het eerste merk die in de jaren zestig vaatwasmiddel en tabletten op de markt uitbracht. Inmiddels hebben ze diverse producten die ze verkopen om je vaatwasser zo goed mogelijk zijn werk te laten doen en om stinkende geuren te verwijderen.

Sun machinereiniger zorgt ervoor dat kalkaanslag en etensresten niet langer in de machine achterblijven. Daarnaast komt je vaat er schoon uit en laat het een frisse geur achter. De prijzen van Sun machinereiniger liggen doorgaans erg laag en tevens vind je online tal van fijne aanbiedingen en voordeelverpakkingen. Ontdek het assortiment van Sun vaatwasmachinereiniger!

Beste vaatwasser reinigers en aanbiedingen

Teveel betalen voor een goede machinereiniger of vaatwasserreiniger is niet nodig. Er zijn vandaag de dag tal van scherpe aanbiedingen en deals te vinden. Hieronder vind je de beste vaatwasreiniger aanbiedingen. Kies jouw favoriete merk vaatwasreinigers…

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

Hoe gebruik ik een vaatwasser reiniger in mijn vaatwasser?

De bovengenoemde producten kun je het beste gebruiken door ze ten minste één keer in de maand in het spoelbakje te plaatsen. Draai de vaatwasser op een programma met warme temperaturen en sta vervolgens verstelt van het resultaat! Niet alleen jij zult tevreden zijn maar het zal ook de levensduur van je vaatwasser bevorderen. Je afwasmachine reinigen is immers belangrijk! Wij raden aan om een goede machinereiniger of tabletten te gebruiken, afgewisseld met zo nu en dan azijn of soda.

Ben jij klaar met een vaatwasser die stinkt wanneer je hem open doet? Komt jouw vaat er vaak nog vies uit? Of zijn de glazen dof in plaats van glanzend? Kies dan één van de bovengenoemde vaatwasmachine reiniger middelen om jouw vaatwasser schoon te krijgen. De producten rekenen niet alleen af met de geur en verwijder niet alleen kalk aanslag, opgehoopte vet en etensresten maar zorgen er ook voor dat je vaatwasser langer mee gaat. Een absolute win, win!

Door vaatwastabletten te kopen met een all-in-1 formule zorg je extra goed voor je grote of kleine vaatwasser en wordt het grootste vuil al verwijderd. Deze tabletten bevatten namelijk al een geconcentreerde samenstelling met een diepe reiniging. Naast het schoonmaken van je vaat zal het ook de leidingen van je afwasmachine schoonmaken. Achtergebleven vuil ga je tegen met een reiniger. Gebruik bij voorkeur een populair merk met een all-in 1 samenstelling.