Wasmachine reinigen

Wasmachine schoonmaken met 5 tips en de beste reinigers

Het reinigen van je wasmachine mag niet vergeten worden en vergt de juiste kennis. Daarnaast zijn er goede wasmachine reinigers die de klus nog makkelijker maken!

Om je te voorzien van de beste tips voor het schoonmaken van je wasmachine, geven we 5 praktische tips. Daarnaast hebben we verschillende wasmachine reinigers getest en voor je op een rijtje gezet. 

Voorkom nare geurtjes in je wasmachine en dus ook in je kleding door je trommel regelmatig te reinigen. Hiermee voorkom je tevens kalkaanslag, vlekken in je wasgoed en nog erger: een verstopping. Je wasmachine ontkalken is dus bittere noodzaak.

Mis geen handige informatie met onze 5 tips en selectie van de beste wasmachine reiniger. Verderop vind je ook de actuele aanbiedingen zodat je voordelig kunt beginnen met je wasmachine schoonmaken. 

Wasmachine reiniger
Miele wasmachine reiniger

Wat zijn de beste aanbiedingen om je wasmachine te reinigen?

Door je wasmachine regelmatig goed schoon te maken, voorkom je een hoop kosten en onderhoud. Wanneer je niet frequent reinigt en kalkaanslag zich ophoopt in de trommel, ben je ver van huis. Het aanschaffen van een goede wasmachine cleaner is altijd aan te raden. Met een wasmachine reiniger aanbieding ben je daarnaast nóg voordeliger uit, een win-win situatie.

1. Calgon 3 in 1

De meest populaire wasmachine reiniger is Calgon 3 in 1, ook wel Calgonit wasmachinereiniger. Dit merk heeft zijn sporen meer dan verdiend in de reinigende werking van wasmachines. De Calgon wasmachine reiniger is zeer krachtig en voordelig in aanschaf.

Naast de krachtige werking van de Calgon wasmachine reiniger is het ook fijn dat er meerdere oplossingen te koop zijn. Zo koop je Calgon als poeder, Powerball tabs en vloeibare gel. Kies voor een ontkalking, reiniger of voor extra hygiene. Met het kopen van Calgon wasmachine reiniger 3 in 1 ben je verzekerd van een glanzend resultaat! Bekijk het grote en voordelige assortiment en haal calgon wasmachine nu in huis!

2. HG wasmachine reiniger

Met HG kun je je stinkende wasmachine reinigen en beschermen tegen ontstopping. Het assortiment van HG staat al jaren goed aangeschreven in menig huishouden, en zo ook op het gebied van het schoonmaken van je trommel. Kies voor HG Stinkende wasmachinereiniger of HG Onderhoudsmonteur om je eigen monteur in huis te halen.

De sterke werking van HG wasmachine reiniger zorgt er zelfs voor dat achtergebleven wasmiddel in de rubbers, filters en afvoerleidingen moeiteloos worden verwijderd. Verleng de levensduur van je geliefde wasmachine met HG! Ontdek hoe wasmachine reinigen met HG een simpel karwei wordt!

3. Dettol reiniger

Dettol houdt het overzichtelijk en kiest voor één krachtig product om je wasmachine schoon te maken. Met Dettol Wasmachine Reiniger kies je voor extra hygiene en dat voor een fijne prijs.

Breng je wasmachine weer in topvorm door eens per maand je trommel te reinigen met Dettol. Kies tevens een voor een Dettol wasmiddel om dezelfde geuren te verspreiden in je machine én kleding. Zeg nare geuren vaarwel en haal vandaag nog Dettol wasmachinereiniger in huis voor het beste resultaat.

4. Destop ontstopper

Dit is een zeer sterk opkomend merk als het gaat om het reinigen van je wasmachine. Met Destop ben je verzekerd van een zeer krachtig middel. In slechts 5 minuten verhelp je je wasmachine van een ontstopping.

Je herkent de wasmachine cleaner flessen aan de rode en zwarte kleuren. Dit zijn namelijk de varianten Turbo en Pro Gel. Tevens is er de paarse fles, een ontstopper met soda die binnen 30 minuten een ontstopping reinigt. Dit kan, naast de wasmachine, bijvoorbeeld ook je toilet zijn. Vooral de Pro Gel 2 in 1 lost snel en vrij gemakkelijk organische verstoppingen op. Tevens heeft het een voorkomende werking, waardoor nieuwe verstoppingen langer uit zullen blijven. Het is zeer veilig voor je leidingen en erg krachtig. Ontdek het voordelige assortiment van deze krachtige wasmachine ontstopper! 

5. Dr. Beckmann

Dr. Beckmann is een iets minder bekende speler in ons land, maar minstens zo krachtig. Het fijne aan Dr. Beckman wasmachine reiniger zijn de vaste lage prijzen. Daarnaast biedt dit merk vaak scherpe aanbiedingen.

Kies uit twee varianten: Dr. Beckmann wasmachinereiniger en de onderhoudsreiniger. De vloeibare varianten zijn makkelijk in gebruik en verwijdert aanslag, kalk en vuil in alle onderdelen van je wasmachine. Dr. Beckmann adviseert een gebruik van 2 tot 3 keer per maand en is toe te passen in het doseerbakje. Verleng de levensduur van je machine!

6. Miele reiniger

Met een Miele wasmachine reiniger kies je voor een bekend A-merk en populaire speler binnen de wasmachines. Naast Miele wasmiddel brengt dit merk ook een eigen reiniger op de markt die uitvoerig is getest. Begin vandaag nog met je Miele wasmachine reinigen!

Eerder schreven we al over de fijne Miele wasmiddel producten, ook wel Miele Twindos. Helemaal in lijn hiermee zijn de effectieve reinigers voor je wasmachine. Verwijder vet, bacteriën en uiteraard ook geurtjes. De reinigers worden geleverd in compacte poedervorm voor eenmalig gebruik. Miele adviseert deze reinigers 2 tot 3 keer per jaar toe te passen voor het beste resultaat.

De 5 Tips om je wasmachine schoon te maken

Het schoonmaken van je wasmachine wordt nog wel eens ‘vergeten’ in menig huishouden. Maar het hoeft geen vervelende klus te zijn en is in mum van tijd gebeurd. Maar hoe vaak moet je je wasmachine reinigen? En wat heb je hiervoor nodig? Ontdek 5 handige tips voor het schoonmaken van jouw wasmachine.

Tip 1: Reinig je wasmachine minstens 1 keer per maand

Vetluis die zich ophoopt in je trommel, in het rubber van je wasmachine of in de lade van je wasmiddel, het is allesbehalve prettig. Houd je wasmachine én kleding schoon door tenminste 1 keer in de maand je wasmachine schoon te maken met een speciale wasmachine reiniger of ontstopper. Wanneer je bijna dagelijks je wasmachine gebruikt raden we aan om 1 tot 2 keer in de maand je trommel schoon te maken voor het beste resultaat. Bescherm ook je kleding door het gebruik van een waszakje.

Tip 2: Wasmachine reinigen met een vaatwastablet

Door je wasmachine te reinigen met een vaatwastablet zul je een verbluffend resultaat ervaren tegen lage kosten. Plaats twee vaatwastabletten in de lade van je wasmachine, kies een programma van 90 graden en draai de wasmachine met een lege trommel. Veel wasmachines hebben tegenwoordig een programma die geschikt is voor een trommelreiniging, gebruik deze dan ook i.c.m. een vaatwastablet in wasmachine indien je hierover beschikt. Wasmachine schoonmaken met vaatwastablet werkt prima, maar niet zo krachtig als een speciale reiniger. Desalniettemin kun je prima je wasmachine reinigen met vaatwastablet merken.

Tip 3: Wasmachine schoonmaken met soda

Enigszins een trucje van vroeger en door sommigen bestempeld als ouderwets is het gebruik van soda. Je kunt je wasmachine schoonmaken met soda door een beker of kopje te vullen met soda en deze toe te voegen in je lade of blok. Schoonmaaksoda is een voordelige koop en in vele huishoudens te vinden. Voeg de soda toe aan je wasmachine en gebruik wederom een programma met een maximum aantal graden. Tip: doe dit niet te vaak en gebruik ook altijd een professionele reiniger.

Tip 4: Wasmachine schoonmaken met azijn

Wist je dat je ook natuurazijn kunt gebruiken voor een blinkend resultaat? Net als soda raden we aan dit niet continu te doen en enkel wanneer je geen wasmachine reiniger in huis hebt. Door het gebruik van azijn om je wasmachine schoon te maken voorkom je het ontstaan van kalk door de ontkalkende werking van schoonmaakazijn. Kalk, vetluis en vuil lossen op wanneer je een flinke scheut azijn toevoegt in een lege trommel. Gebruik voor je wasmachine ontkalken én wasmachine schoonmaken azijn voor de kleine schoonmaak klus!

Tip 5: Reinig je trommel met een heet wasprogramma

Zoals al eerder benoemd blijft vetluis achter in je trommel wanneer je niet regelmatig schoonmaakt. Doordat vele huishoudens tegenwoordig ecologisch wassen op lage temperatuur is de kans groter dat vetluis wasmachine trommels aantast en hier achterblijft. Hierdoor raden we aan om minstens 1 keer per maand je wasmachine te laten draaien met een heet wasprogramma, bij voorkeur van 90 graden. Gebruik een reinigend wasprogramma indien je hierover beschikt.

Waarom moet je je wasmachine schoonmaken en hoe vaak?

Hoe vaak je wasmachine schoonmaken?

De vraag hoevaak je je wasmachine moet reinigen wordt vaak gesteld en hangt af van de frequentie dat de trommel wordt gedraaid binnen je huishouden. De trommel reinigen is altijd een goed idee, vooral wanneer er nare geurtjes uit komen. We raden aan om je wasmachine iedere maand te reinigen, om kalkaanslag en verstoppingen te voorkomen, met een goede antikalk wasmachine reiniger. Daarnaast zorg je zo ook goed voor je kleding en beddengoed. Reinig je trommel vaak genoeg en zorg voor je wasmachine!

Wasmachine rubber schoonmaken

Het is je vast al eens opgevallen dat het rubber van je wasmachine een plek is waar vuil, kalk en vetluis zich snel zal ophopen. Viezigheid dat zich hier ophoopt blijft vaak zitten en zorgt voor nare luchtjes in de trommel. Daarnaast gaat de kwaliteit van rubbers in je trommel snel achteruit wanneer je deze niet reinigt. Gebruik een vochtige doek om beide zijden van het rubber schoon te maken. Verwijder uiteraard ook voorwerpen die achter zijn gebleven in de rubbers van je wasmachine, zoals muntjes en stof. 

Vetluis in je wasmachine

Wanneer je een stank ervaart in je trommel, komt dit doorgaans door vetluis. De muffe geur blijft vaak hangen in je kleding en wil je het liefst zo snel mogelijk zien verdwijnen. Vetluis groeit gaandeweg op viezigheid in je wasmachine en hecht zich ook aan wasmiddel. Door de warmte en vochtige lucht in je trommel verspreidt de vetluis zich erg makkelijk in de wasmachine. Ervaar je nare luchtjes of zelfs donkere vlekken in je was, dan komt dit hoogstwaarschijnlijk door vetluis. Je kunt dit voorkomen met een goed merk wasmachine reiniger.

Instructie

Video voor het reinigen van je wasmachine

Wanneer je een sterke wasmachine cleaner in huis hebt gehaald en aan de slag wilt gaan met het schoonmaken van je wasmachine, kan deze video van de Consumentenbond je hier uitstekend mee helpen.

Stap voor stap legt de Consumentenbond je uit welke handelingen je kunt doorlopen zodat je geen enkel punt in je machine zult vergeten. Verzeker jezelf van handige trucjes met deze video! Bekijk online het aanbod en koop een wasmachine schoonmaakmiddel.

Bekijk ook eens…

Waspods

Dé trend van dit moment zijn Wascapsules en laten je extra besparen

wasmiddel

Bekijk onze aanbiedingen van vloeibare wasmiddel in grootverpakkingen

Wasverzachter

Wasverzachter zorgt voor een fijnere was en geeft een heerlijke geur mee

Ook populair in deze categorie: