We krijgen geregeld vragen of het mogelijk is om Lidl Wasmiddel online aan te schaffen. Lidl verkoopt namelijk wasmiddelen en haar eigen merk; Formil Wasmiddel in haar winkels.

In de loop der jaren heeft Lidl wasmiddel uitgebracht in verschillende varianten, maten en samenstellingen. We nemen je mee in het assortiment van Formil wasmiddel, waar je het kunt kopen en of het überhaupt wel een goede koop is. 

Naast het basis huismerk Formil biedt Lidl ook geregeld andere soorten wasmiddel in haar assortiment, zoals Ariel en Robijn en ander vloeibaar wasmiddel. Hiermee concurreert de supermarkt met het eigen merk. De voorraad van deze merken is, in tegenstelling tot Formil Wasmiddel, sterk wisselend. We nemen je mee in de wereld van Lidl Wasmiddel!

Lidl wasmiddel
Supermarkt-wasmiddel

Formil wasmiddel bij Lidl kopen

Allright, Formil wasmiddel Lidl is dus het eigen merk van Lidl en kwam enkele jaren in het verleden al op de markt als waspoeder. In de loop der jaren kwam hier ook de vloeibare variant van Formil bij, maar ook de Lidl Formil Waspoeder variant bleef in het assortiment in de herkenbare paarse zakken. Formil Aktiv is de variant wasmiddel zoals je die vandaag de dag in winkels koopt. Het staat voornamelijk bekend als een basismerk en kent uiteraard ook een andere samenstelling dan de bekende A-merken wasmiddel.

Lidl noemt haar eigen merk wasmiddel in de folders superkrachtig en geschikt voor een stralende bonte of witte was. Per fles Formil tref je 3 liter vloeibaar wasmiddel aan, wat geschikt is voor gemiddeld zo’n 40 wasbeurten. Geregeld zijn er ook XL flessen te koop voor gekleurde en witte was. Tevens zijn er zo nu en dan flacons Formil te koop specifiek voor het wassen van  sportkleding en donkere was. Wij ervaren minder waskracht met Formil wasmiddel ten opzichte van de alom bekende merken, en daar is de prijs ook naar.

Formil wasmiddel online kopen?

Tot vandaag de dag is het niet mogelijk om Formil wasmiddel van Lidl online te kopen. Lidl beperkt zich tot de wisselende voorraden wasmiddel, Lidl waspods en waspoeder in de winkels, zodat men voor wasmiddel nog altijd naar de winkel moet. Hierdoor neem je uiteraard al snel andere boodschappen mee, een win-win situatie voor Lidl. Het nadeel is echter dat je niet verzekerd bent van een volledig gevuld schap en dat je tas al snel kilo’s zwaarder wordt. 

Lidl wasmiddel review

Wasmiddel kopen bij Lidl of online een ander merk kopen?

De prijzen van Formil wasmiddel bij Lidl zijn laag en geregeld ook in de aanbieding. Echter zijn niet alle reviews van Lidl wasmiddel even positief. Het wasmiddel zou niet krachtig genoeg zijn en wij zijn ook niet dermate overtuigd ten opzichte van een merk als Robijn, Neutral en Ariel. Tevens kun je door online wasmiddel te kopen de prijzen netjes op een rijtje zetten, reviews lezen per variant wasmiddel en hoef je er niet mee te slepen door de (gratis) thuisbezorging.

Ook lezen we (wisselende) ervaringen van gebruikers van Lidl wasmiddel over stinkende geuren die achterblijven, sportkleding die niet altijd even schoon worden en veel toegevoegde stoffen die niet altijd even fijn zijn voor babykleding en de gevoelige huid. 

Uitgelicht: Wasmiddel aanbiedingen

Een Formil Lidl wasmiddel koop je dus in de supermarkt en zijn vooralsnog niet online verkrijgbaar, net als dat ook bij  Aldi wasmiddel het geval is. Ben je op zoek naar een ander goedkoop online wasmiddel die thuis wordt bezorgd? Dan hebben we een selectie gemaakt van fijne vloeibare wasmiddel en waspoeder Lidl merken voor scherpe prijzen.

Bekijk hieronder de actuele en beste wasmiddel aanbiedingen van dit moment!

Benieuwd naar populaire wasmiddel merken die we hebben getest?

Populaire Lidl wasmiddel varianten

Naast het alom bekende Formil wasmiddel Lidl en aanverwanten als waspoeder en Lidl waspods vind je tegenwoordig meer varianten in de schappen bij Lidl. De supermarkt brengt namelijk ook producten uit als Doussy wasverzachter, wasmiddel, Lidl pods en Easy waspoeder. Wij hebben enkele varianten getest en op een rijtje gezet.

Doussy wasverzachter

Doussy wasverzachter van Lidl herken je aan de flacons met fleurige kleuren. Het zorgt voor een extra zachte was, in de varianten happiness, sweetness en freshness. Vrij basic, maar een goedkope keuze.

Easy waspoeder

Lidl’s Easy Waspoeder is een vrij onbekende speler in de schappen en het aanbod in de schappen is nog vrij beperkt en wisselend. Onze ervaring is niet denderend en Easy Waspoeder kan vlekken.

Doussy hypoallergeen

Je koopt Doussy ook in een hypoallergene variant voor een Lidl wasmiddel prijs. Doussy wasmiddel en wasverzachter hypoallergeen is dan ook extra goed geschikt als wasmiddel voor baby’s en herken je aan de witte flacons.

W5 vaatwastabletten

Geen Lidl wasmiddel maar wél populair zijn de W5 vaatwastabletten. De all-in-one variant is zeer gewild en vind je doorlopend bij Lidl maar ook extra voordelig online hier bij bol.com