Ossengal zeep

Ossengalzeep kopen als vlekverwijderaar!

Ossengalzeep is een traditioneel middel om schoon te maken dat bestaat uit zeep en rundergal. Sinds kort is het gebruik van deze zeep weer helemaal terug van weggeweest en enorm populair.

Vandaag de dag koop je ossengal als schoonmaakmiddel voor meerdere doeleinden. De meest bekende vorm is de vlekverwijderaar, maar ook middelen om te wassen, schoon te maken en meer. 

Ossengalzeep is enorm goedkoop, biologisch en sinds kort weer ontzettend populair. Wij vertellen je er alles over en selecteren de beste producten om ossengalzeep te kopen. Lees verder…

Ossengalzeep
Ossengal zeep

Wat is Ossengalzeep en hoe gebruik je het?

Samenstelling en werking van ossengal

Ossengalzeep is het beste te beschrijven als een schoonmaakmiddel dat bestaat uit het gal van een os en vloeibare zeep. Ossengal, een afscheiding van de galblaas en lever van ossen, wordt al geruime tijd gebruikt als effectieve vlekverwijderaar. Het spijsverteringssap van runderen lost vlekken moeiteloos op omdat een spijsverteringssap een krachtig mengsel is die vetten en eiwitten (proteïne) oplost, waardoor ze goed te gebruiken zijn met water. Meer dan honderdvijftig jaar geleden ontdekte een zorgverlener de krachtige werking van ossensap. In het lichaam van een os breekt spijsverteringssap vetten af, zodat voedsel beter verteert. Het spijsverteringssap in zepen heeft precies dezelfde werking op vlekken in kleding. 

Populair door biologisch karakter

Ossengalzeep is een natuurlijk product en biologisch afbreekbaar, mede daarom is het weer populair geworden. Ossengalzeep staat al jaren bekend als een sterke reiniger. Met pure zeep en natuurlijke ossengal worden de meest hardnekkige vlekken uit elk soort materiaal verwijderd. In tegenstelling tot verschillende vlekverwijderaars en wasmiddelen, bevat ossengalzeep geen chemicaliën en bleekmiddelen die verkleuring en irritaties kunnen veroorzaken. Ossengalzeep is zelfs volledig biologisch afbreekbaar. Galzeep is een traditioneel huishoudelijk middel voor het verwijderen van de meest hardnekkige vlekken op wol en zijden textiel. Galzeep wordt gebruikt wanneer ‘wol reinigers’ niet voldoende zijn om van een vlek af te komen.

Hoe gebruik je het bij vlekken?

1. Bevochtig de zeep en het materiaal goed
2. Wrijf de vlek in met de zeep en laat een minuutje intrekken
3. Spoel de vlek volledig af met water en plaats het in de wasmachine met wasmiddel.
4. Was het textiel (niet hoger dan 30 of 40 graden)

Herhaal de stappen bij hardnekkige vlekken en laat de zeep een bepaalde tijd weken. Het spijsvertering zeep verwijdert alle vlekken in onder andere wol en zijden stoffen. Het wordt tegenwoordig weer door meerdere merken online verkocht en dient vooral als gerichte vlekverwijdering. Een kleine substantie kan al voldoende zijn om diepe vlekken van kwetsbare stoffen te verwijderen. Een geweldig biologisch hulpmiddel van ‘vroeger’, en ook nog eens ontzettend voordelig!

Welke ossengal producten kun je kopen?

Er zijn drie essentiële producten met ossengal die het meest worden gebruikt: ossengal voor in de wasmachine, vloeibare zeep en een ossengalzeep stick. We lichten deze producten voor je uit, inclusief een link naar de producten.

Ossengal zeep wasmachine

Ossengalzeep is erg populair als voorbehandelingsmiddel van vlekken. Na behandeling met de zeep kun je het uitspoelen in de wasmachine, of met een handwas. De onderscheidende samenstelling verwijdert effectief de meest hardnekkige vlekken. Kies na gebruik van de vlekverwijderaar een normaal wasprogramma en je wasgoed wordt weer helemaal schoon.

Breng de ossengal voor het wassen direct op de vlek en masseer de vlek in. Plaats het kledingstuk vervolgens direct in de wasmachine en volg de gebruikelijke wasvoorschriften. Bekijk alle producten als voorbehandelaar in de wasmachine.

Ossengalzeep vloeibaar

De vloeibare variant met ossengal is een uitstekende dieptereiniger voor het verwijderen van diverse hardnekkige vlekken in materialen. Het is een veelgebruikt middel in vele huishoudens, en het gebruik ervan is zeer eenvoudig. Maak de vloeibare zeep eerst nat met wat water, borstel de vlek met de natte zeep en wrijf deze samen met je vingers, borstel of een doek krachtig in. Laat de zeep een minuutje intrekken, maar controleer of de zeep niet opdroogt. Spoel vervolgens het textiel volledig uit.

Tip: droog het kledingstuk niet in de buurt van een verwarming of in direct daglicht om verkleuring te voorkomen. 

Ossengalzeep stick

De ossengalzeep stick is dezelfde zeep als de vloeibare variant, alleen dan in een handig ‘vaste’ substantie. De zeep stick is eenvoudig te gebruiken en mee te nemen, met dezelfde instructies om vlekken te verwijderen.

Je dompelt de stick onder in het water, borstelt de vlek met de natte zeep en wrijft deze vervolgens samen met je vingers of een borstel goed in. Laat de zeep een korte tijd intrekken, maar verzeker u ervan dat de zeep niet opdroogt. Spoel vervolgens het textiel volledig uit. De ossengal stick wordt veel gebruikt en is weer steeds vaker verkrijgbaar. Bekijk alle Ossengalzeep sticks en prijzen!

Alle producten en aanbiedingen Ossengalzeep

Het assortiment van ossengal producten breidt fors uit door de populariteit in ons land. Wassen met traditionele middelen zoals groene zeep, zeepvlokken en nu ook ossengalzeep wint terrein en is ontzettend biologisch. Bekijk hier alle producten en aanbiedingen die momenteel verkrijgbaar zijn!

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

Ontdek het zelf!

Ben je al overtuigd van Ossengalzeep?

Wij zijn enorm enthousiast over de krachtige werking van ossengal en onze ervaring met de zeep is fantastisch. We hebben meerdere keren de producten getest, zoals de stick, vaste vorm van Frosch en de vloeibare variant.

Wij raden het gebruik aan bij diepe vlekken en zijn tevens verbaasd over de lage prijzen voor een duurzaam product. Ontdek het zelf!