Lekbak wasmachine

Lekbak voor wasmachine aanbiedingen en populaire types

Wist je dat bijna ieder huishouden in Nederland tegenwoordig voorzien is van een wasmachine? De wasmachine helpt ons flink tijd te besparen en met het juiste wasmiddel en programma wast het alles schoon. Een lekbak voor je wasmachine, ook wel een wasmachine opvangbak genoemd, is essentieel!

Enkel een druk op de knop en de machine doet zijn werk. Dat wasmachines wel eens stuk gaan of water lekken is helaas iets waar we niks aan kunnen doen. Om te voorkomen dat het water schade aanricht, is hier iets op bedacht: een lekbak voor wasmachines. Met zo’n bak voor onder wasmachine vang je lekkend water op en voorkom je erger. In onze ogen is een wasmachine bak essentieel!

Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de beste lekbak aanbiedingen, merken en afmetingen voor je geselecteerd. Daarnaast vertellen we je waarom een opvangbak wasmachine essentieel is, welke opties je hebt en welke soorten er te koop zijn. Doe er je voordeel mee, lees verder en kies jouw wasmachine bak…

Lekbak wasmachine
Lekbak

Beste lekbak aanbiedingen voor wasmachines

Een lekbak is een bak onder wasmachine en verkrijgbaar in vele soorten, afmetingen en kleuren. Een wasmachine lekbak is essentieel om schade aan je vloer én wasmachine of droger te voorkomen. Hoewel een wasmachine opvangbak een geweldige functie biedt, zijn de prijzen doorgaans laag. Vooral als je een lekbak aanbieding of lage prijs weet te bemachtigen. Wij selecteren doorlopend de laagste lekbak prijzen!

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

Meest populaire soorten van de wasmachine lekbak

Een lekbak onder de wasmachine en droger plaatsen is geen overbodige luxe. Ontstaat er lekkage in één van de twee machines dan kan een bak voor onder wasmachine ernstige schade voorkomen aan jouw huis. Hoe groot of klein je machine ook is, de lekbak zal zijn werk doen wanneer je hem het hardste nodig hebt.

Je koopt een wasmachine opvangbak in verschillende afmetingen en soorten, van 60 bij 60 tot een wasmachine lekbak 100×100 variant. De grootte van jouw wasmachine zal bepalend zijn voor welke afmeting je kiest omdat je de wasmachine als het ware in de lekbak zet. De hoogte van de rand en de vierkantenmeter van de lekbak zal bepalen hoeveel liter water het kan opvangen. Ontdek de meest populaire lekbakken!

1. Lekbak wasmachine 65x65cm

Je wilt een lekbak onder je wasmachine aanschaffen en nu blijft alleen nog de vaag over, welke kies ik dan? Lekbakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De lekbak wasmachine 65×65 is de grootste van de twee genoemde uitvoeringen en meest populair.

Was je vaak grote hoeveelheden tegelijk in een grotere wasmachine dan is dit de optie die we aanraden. Kies je voor een lekbak 65 x 65 afmeting met een rand hoogte van 5 cm dan heeft de bak een inhoud van zo’n 20 liter. De lekbak is ook verkrijgbaar met een randhoogte die oploopt tot 10 cm voor de echte grote wasmachines en dient hierdoor als een wasmachine verhoger.

2. Lekbak wasmachine 60x60cm

Heb je een iets kleinere machine dan bij de hierboven genoemde 65 bij 65 lekbak? Dan kom je ook goed uit de voeten met een lekbak van 60x60cm. Het is handig om voortijdig de machine aan de onderkant op te meten om te kijken welke bak er het beste onder past. Het zal vanzelfsprekend zijn dat wanneer je voor een wasmachine lekbak 60×60 kiest dat deze bak minder liter op kan vangen dan de lekbak die we hierboven noemde.

Echter, de wasmachine met een kleiner formaat zal uiteraard ook minder water opnemen en dus ook lekken bij lekkages of fouten. Een lekbak 60×60 cm is dus iets kleiner, maar zeker een goede optie! Heb je een mini wasmachine? Dan kies je een formaat die nóg wat kleiner is dan de lekbak wasmachine 60 x 60 centimeter. Bekijk het aanbod en koop jouw kleine lekbak wasmachine 60 x 60.

3. Lekbak van kunststof

Nagenoeg alle lekbakken voor wasmachines zijn gemaakt van kunststof. Dit is dan ook een type kunststof die zeker tegen een stootje kan zodat, wanneer je wasmachine trilt, de lekbak niet direct stukgaat. Heb je het idee dat de kunststof lekbak tóch hinder heeft van het trillen, dan doe je er goed aan een trillingsdemper aan te schaffen.

Kunststof is niet zo zwaar waardoor je de lekbak gemakkelijk kunt legen wanneer nodig. Enfin, zoals je kunt voorstellen heeft een lekbak van kunststof vele voordelen en dit is dan ook de reden dat dit materiaal gebruikt wordt onder de wasmachine. Daarnaast kun je ook een lekbak kopen voor je droger van kunststof. 

4. Lekbak voor droger

Naast de wasmachine in je wasruimte staat vaak je droger. De droger zorgt ervoor dat al het vocht wat nog in de kleding zit eruit gaat. Het vocht moet ergens naartoe waardoor veel drogers ook aangesloten zijn op een waterafvoer, net als bij een wasmachine. Idealiter koop je dus een speciale wasmachine lekbak met afvoer. Wanneer de droger gaat lekken en het water over de vloer gaat kan dit ook schade aanbrengen in je huis. Daarom bestaan er niet alleen lekbakken voor wasmachines maar ook voor drogers. Het zijn in principe dezelfde bakken als die voor de wasmachine gemaakt zijn.

De lekbak voor droger is gemaakt van kunststof en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Een condensdroger is goed af met een lekbak droger en je kunt hiervoor dezelfde aanschaffen als voor je wasmachine. 

Waarom een lekbak voor de wasmachine kopen?

Wanneer de wasmachine draait, gaat er, afhankelijk van de grootte van de wasmachine, een flinke hoeveelheid water doorheen. De machine pompt het water na het wassen weg en vaak komt dit in een afvoer terecht. Is het niet mogelijk om de wasmachine aan een afvoer aan te sluiten dan zijn er ook wasmachines die het water opvangen in een daarvoor bestemde lekbak.

Ook al is de wasmachine aangesloten op een afvoer wordt het evengoed aangeraden om een lekbak onder de machine te plaatsen. Mocht er dan lekkage ontstaan dan heb je er niet gelijk een zwembad bij in je huis met ernstige gevolgen van dien. De uitkomst? Een Lekbak wasmachine met afvoer!

Wat zijn mijn opties?

Wil je het zekere voor het onzekere nemen en, naast een waterslot, een externe lekbak kopen dan is het handig om te weten dat hier diverse opties in zijn. De meeste lekbakken zijn gemaakt van kunststof en in de kleur wit verkrijgbaar (meer uitleg hierover kun je hieronder lezen).

Je kunt ervoor kiezen om een anti slipmat onder de wateropvangbak wasmachine te leggen. Wanneer er namelijk wrijving ontstaat tussen de vloer en de lekbak kan dit schade aanrichten aan zowel de vloer als de lekbak. De antislip mat zal voorkomen dat de wasmachine en lekbak aan de wandel gaan. 

Opgelet

Let erop dat je na het wassen de lekbak standaard controleert en indien er water inzit gelijk leegt. Het is niet goed voor de wasmachine of wasdroger om te lang in een plas water te staan. De machine zal dan stuk gaan. Het wordt daarom aanbevolen om de wasmachine in een lekbak evengoed aan een waterafvoer aan te sluiten, of een lekbak met afvoer te kopen.

Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende soorten en afmetingen te koop van een lekbak voor wasmachine en doe je er goed aan om eerst de afmeting van je machine te meten. Wanneer je dit hebt gedaan, kies je vervolgens een wasmachine lekbak uit en haal je er 1 in huis!