Trillingsdemper wasmachine

Trillingsdemper voor wasmachine kopen

Wasmachines maken nou eenmaal geluid. Zelfs bij de allernieuwste machines ontkom je hier niet aan als je ze aanzet…

Maakt jouw machine niet alleen geluid omdat de was rondjes aan het draaien is, maar bonkt hij ook op je tegelvloer? Kom je de was uit de machine halen en staat de wasmachine opeens op een andere plek? Dan hebben we goed nieuws. Dit extra geluid wat overlast kan veroorzaken en het breken van de tegeltjes omdat je wasmachine pootjes heeft gekregen is niet nodig. Hier is namelijk iets op bedacht. 

Ontdek de beste trillingsdempers, dempingsmatten en anti-slipmatten om trillingen weg te nemen in je wasruimte. Wij selecteren de beste types en aanbiedingen voor je! Lees verderop ook onze ervaring met een trillingsdemper…

Trillingsdempers
Trillingsdemper

Beste trillingsdemper aanbieding en deals

Bekijk direct de actuele aanbiedingen en haal een demper in huis om de trillingen weg te nemen. Je wasmachine verdient de beste aandacht en onderhoud!

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

3 type dempers voor minder trillingen

Er zijn drie type trillingsdempers verkrijgbaar. Welke demper voor jouw wasmachine geschikt is, hangt af van waar de wasmachine staat en in hoe verre de machine uit zichzelf aan de wandel gaat. Wil je weten welke opties er zijn? Lees dan snel verder!

1. Trillingsdemper

Koop je de originele trillingsdemper dan koop je een set van vier rubberen voetjes. Deze vier voetjes zet je onder de machine. De voetjes komen als het waren als een sok over de pootjes van de machine. Staat je wasmachine aan, dan vangen de voetjes de ergste trillingen op.

De trillingsdemper is geschikt voor alle harde vloeren. Heb je een houten vloer, parket of laminaat dan wordt de trillingsdemper niet aangeraden. Deze type vloeren veren van zichzelf waardoor het effect van de trillingsdemper wegvalt.

2. Trillingsmat en dempingsmat

Heeft jouw wasmachine rubberen pootjes dan kun je beter een trillingsmat of dempingsmat aanschaffen. Dit zijn twee dezelfde producten met een verschillende naam. Deze matten zijn geschikt voor onder de wasmachine. Zodra je de wasmachine aanzet helpt de dempingsmat tegen de trillingen van de machine. Hierdoor heb je minder last van geluidsoverlast en zal deze mat je vloer beschermen ook als de wasmachine van zijn plaats schuift.

Deze matten zijn vooral geschikt wanneer je wasmachine niet op pootjes staat maar rechtstreeks contact maakt met de vloer. Wil je zo’n groot mogelijk rendement halen uit de dempingsmat zorg er dan voor dat de mat onder de gehele machine ligt. Niet alleen van rechts naar links maar ook van voren naar achter. Houd er dan dus ook rekening mee bij het aanschaffen van zo’n mat dat hij groot genoeg is voor onder jouw gehele wasmachine.

3. Anti-slipmat wasmachine

De nieuwste trillingsdemper is de anti-slipmat. De anti-slip mat lijkt op de trillingsmat. Vaak is de anti-slip mat zo gemaakt dat het een ribbel rand heeft. Deze ribbel rand zorgt er extra voor dat je wasmachine niet aan de wandel gaat tijdens het centrifugeren. Net als bij de trillingsmat leg je de mat op de vloer en zet je de machine er boven op. Zo verklein je de kans op krassen op je vloer en zelfs kapotte tegeltjes.

Deze drie dempers zijn het waard om te proberen. Om het beste resultaat uit deze producten te halen dan wordt het allereerst aanbevolen om de wasmachine zo neer te zetten dat hij waterpas staat. Je kunt je wellicht indenken dat wanneer dit niet het geval is, dat je nog een demper er tussen kan zetten, maar de machine zal evengoed heen en weer bewegen. Staat de wasmachine of wasdroger ongelijk op de vloer dan hebben de dempers weinig effect.

Wat doet een trillingsdemper en wat is onze ervaring?

Om een wasmachine een was te laten draaien komt er veel energie vrij. De kracht die de machine nodig heeft om jouw was schoon uit de machine te krijgen zorgt voor trillingen. Trillingen die je terug hoort op je vloer. Een trillingsdemper is speciaal ontworpen als demper tegen deze trillingen en om geluidsoverlast te verminderen. Door een trillingsdemper onder de machine te leggen of zetten zorg je ervoor dat niet alleen het geluid afneemt maar de vloer wordt ook nog eens beschermt.

Onze trillingsdemper ervaringen

Men is vaak wat sceptisch als ze horen van een trillingsdemper, of trillingsmat. Hoe een rubberen laagje er voor kan zorgen dat zoveel kracht of trilling minder wordt, begrijpen en geloven mensen vaak niet. Het fijne hiervan is dat hoeft ook niet! Het enige wat jij hoeft te doen is de mat of trillingsdemper zelf thuis te gebruiken. Zet de wasmachine op pootjes of rol de mat uit en sta zelf versteld van het resultaat in je wasruimte…

Ervaar je geen geluidsoverlast als je wasmachine staat te draaien omdat je er ver genoeg vanaf zit, maar ben je wel gehecht aan de ondervloer waar de wasmachine op staat? Dan is dit product, zoals hierboven omschreven, ook geschikt voor jou. De uitvinding van de trillingsdemper en trillingsmat hebben al veel huishoudens blij gemaakt en is hedendaags ontzettend populair. Waar wacht jij nog op? Je hebt immer niet voor niks een stille wasmachine aangeschaft!