Waterslot

Waterslot voor wasmachine kopen

Alle wasmachines maken gebruik van een waterslot. Dit is niet zomaar. Wij selecteren het beste waterslot voor je wasmachine, top aanbiedingen en brengen je op de hoogte over het gebruik ervan…

Stinkt het rondom jouw wasmachine naar riolering? Dan zou het zomaar kunnen dat het waterslot niet goed afsluit. Er is een open verbinding ontstaan tussen het afvoerpijpje van de wasmachine en het riool. Hierdoor hebben de niet zo frisse geurtjes de kans om zich door de ruimte te verspreiden.

Het fijne van een waterslot is ook dat je hem gemakkelijk zelf kunt monteren. Je hoeft alleen maar de slang van de kraan los te draaien en hem er tussen te zetten. Normaliter is dit dicht bij de kraan. Je kunt het slot zo bevestigen dat je zelf kunt bepalen hoeveel water er per keer uit kan stromen. Ontstaat er lekkage? Dan stroomt er meer water doorheen dan hoe je hem hebt afgesteld. Hierdoor sluit het waterslot dan de watertoevoer zelfstandig af! Ontdek de beste producten!

Waterslot wasmachine
Waterslot kopen

Waterslot voor wasmachine aanbiedingen

Online koop je erg voordelig een functionele waterslot, ook wel een aquastop of waterstop voor wasmachines genoemd. Wij hebben goede ervaringen met het gebruik van een waterstop en hebben hieronder de beste producten en waterslot aanbiedingen geselecteerd. Doe er je voordeel mee!

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

Waterslot types die je kunt kopen

Er zijn verschillende type watersloten te koop. Hieronder leggen we kort uit wat een waterslot, waterstop voor de wasmachine en aquastop zijn.

Waterslot

Het waterslot beschreven we hierboven al even kort. Het wasmachine waterslot zorgt er namelijk voor dat water wat ‘te veel’ door de buizen stroomt wordt opgevangen in één van de slangen. Dit kan zowel de binnenste- als de buitenste slang zijn, afhankelijk van waar de lekkage zit. Vervolgens zorgt de waterstop ervoor dat de watertoevoer wordt afgesloten. Zo verklein je de kans aanzienlijk dat water de kans krijgt om schade toe te brengen.

We hebben het hier over watersloten voor wasmachines. Niet te verwarren met een waterslot die gebruikt wordt om bijvoorbeeld flessen wijn af te sluiten om de wijn zolang mogelijk goed te houden. Ontdek het aanbod!

Waterstop wasmachine

Een waterslot is eigenlijk hetzelfde als een waterstop voor de wasmachine. Zo als het woord al insinueert stopt het het teveel aan water. Afhankelijk van de maat van de wasmachine kun je zelf instellen hoeveel water je door de buizen laat stromen alvorens de waterstop de watertoevoer afsluit.

Nu zou het uiteraard kunnen dat de waterstop stuk gaat. Dit betekent echter niet dat lekkage de kans krijgt. Het waterslot zorgt er in dat geval namelijk voor dat er geen water naar de machine kan stromen. Zie hieronder ook het aanbod van een Aquastop. Heb jij al een waterstop voor je wasmachine in huis?

Aquastop

Het komt nog wel eens voor dat een wasmachine op zolder staat, of in een appartement op de derde verdieping. Het laatste waar je op zit te wachten is schade door het lekken van water. Daarom is hiervoor speciaal de aquastop ontwikkeld. De aquastop zorgt er namelijk voor dat wanneer er iets niet goed is met het watertoevoer dat het water volledig geblokkeerd wordt. Dit is als het waren een dubbele beveiliging die lekkage tegengaat.

Je doet er daarom goed aan om een aquastop voor wasmachines te kopen. Wij brengen je in contact met het actuele aanbod voor de beste prijs.


Wat is een waterslot en hoe gebruik je het?

Zoals je hierboven kunt lezen lijken de waterslot, waterstop en aquastop voor wasmachines allemaal op elkaar. Ze zijn immers alle drie ontwikkeld om lekkage te voorkomen, en vervelende geurtjes vanuit de afvoer of het riool geen kans te bieden. Deze drie systemen zijn gemaakt om eenvoudig aan te sluiten op de slangen die van je kraan naar de afvoer en de riolering stromen. Eenmaal gemonteerd en goed aangedraaid kun je zelf door middel van het draaien de hoeveelheid watertoevoer per liter instellen. Zoals eerder benoemd zal dit afhankelijk zijn van de hoeveelheid water die in de machine gaat.

Heb je een grote wasmachine? Dan zul je het waterslot zo instellen dat er meer water doorheen mag stromen voordat het de toevoer afsluit. Je kunt een waterstop eenvoudig gebruiken door zoals hierboven al benoemd. Het is de ideale uitkomst in je wasruimte en wij raden het gebruik ervan dan ook aan. Maak je gebruik van een waterslot, stop of aquastop dan wordt het risico van lekkage of een ontstopping en daarmee schade aanzienlijk verkleint. Deze watersloten zijn niet alleen verkrijgbaar voor de wasmachine, maar ook voor vaatwassers en drogers. Eigenlijk alle huishoudelijke apparaturen waar veel water bij gebruikt wordt.

Tegenwoordig zijn alle wasmachines wel voorzien van een waterslot of waterstop. Dit is een ingebouwde beveiliging. De levensduur van de meeste wasmachines zijn ook aanzienlijk langer geworden. Daarom is het verstandig om af en toe te controleren of de waterstop nog werkt en goed is afgesteld. Je wilt immer niet alsnog waterschade de kans geven en continu je wasmachine schoonmaken! Ben jij overtuigd van de waterslot, en wil je er ook één aanschaffen voor jouw wasmachine? Dan kun je één van de volgende kiezen. Check daarbij ook even tot hoeveel liter de waterstop kan gaan.