Ski kleding wassen

Ski kleding wassen: 5 tips en het beste wasmiddel

Ski kleding heeft extra aandacht nodig en het juiste onderhoud is ontzettend belangrijk. Ontdek de beste tips voor het wassen van ski kleding zodat je verzekerd bent van schone kleding voor de volgende wintersport vakantie. 

Voor en na de wintersport wil je je skikleding wassen met het beste wasmiddel. Wij voorzien je van effectieve tips en selecteren de beste merken wasmiddel voor skikleding. Wij bieden je handvaten en persoonlijk advies voor het wassen van ski kleding. Hoe goed de kwaliteit van je ski outfit ook is, niets zit beter dan fris gewassen ski kleding in de koffer. Daarom adviseren we je voor en na de wintersport altijd om je kleding te wassen alvorens je deze opbergt voor een jaar. 

We helpen je op weg met 5 praktische tips en selecteren de beste merken wasmiddel voor skikleding. Door goed voorbereid aan de slag te gaan kun je onbezorgd weer genieten van je wintersport en gaat kleding jaren mee. Bekijk verderop ook de beste aanbiedingen wasmiddel voor je wintersport kleding.

Ski kleding wassen

Wasmiddel voor ski kleding en de beste aanbiedingen

Wist je dat het beste fijnwasmiddel kunt gebruiken voor je skikleding? Voeg deze toe aan een wasmachine die niet te vol zit en gebruik een wasprogramma zoals  sportkleding wassen met een lage temperatuur. Bekijk hieronder het beste wasmiddel voor ski kleding, aanbiedingen en fijne voordeelverpakkingen.

Ski kleding wassen, 5 tips om wintersport kleding schoon te maken 

Skikleding hoeft niet te stinken of kwaliteit in te leveren na een dagje skiën of wintersport vakantie! Wij geven je de 5 beste tips om dit probleem op te lossen en helpen je tegelijk bij het vinden van een geschikt merk wasmiddel voor skikleding.

Was je ski kleding op een goede manier? Dan heb je er nog jaren plezier van. Wij geven je tips voor de beste manier om je skikleding te wassen. Een geschikt wasmiddel beschermt bovendien tegen bijtende zouten en andere nadelige invloeden van buitenaf. Onze tips en reviews helpen je de beste merken te vinden en tevens je wintersport kleding waterdicht te houden.

Tip 1: Sluit ritsen en klittenband

De wintersport is ten einde en dan kan het al snel voorkomen dat zakken nog vol zitten met papiertjes, munten of andere attributen. Controleer daarom altijd de zakken, en sluit de ritsen goed. Denk hierbij ook aan klittenband en veters. Wist je dat veel wintersporters ook de skipas vergeten? Deze blijft vaak achter in de jas of skibroek, waardoor de pas wordt meegewassen in de wasmachine. Vergeet deze dus niet te verwijderen!

Tip 2: Binnenste buiten in de wasmachine

Door je ski kleding binnenstebuiten te wassen en op een zo laag mogelijke temperatuur, ben je verzekerd van een lange levensduur. Doordat je intensief sport tijdens het skiën kunnen zweet en geuren zich ophopen aan de binnenkant van broeken, jassen, ski kleding en ook handschoenen. Door ze binnenste buiten te brengen breng je deze delen direct in aanraking met het wasmiddel en water, voor het beste resultaat. 

Tip 3: Gebruik een speciaal wasmiddel

Wij raden aan om een speciaal wasmiddel voor ski kleding te gebruiken die extra mild is voor je kleren. Zo’n wasmiddel, vaak een fijnwasmiddel, is extra geschikt voor natte weersomstandigheden en outdoor kleding. Dreft wasmiddel en Woolite zijn goede voorbeelden van wasmiddelen voor wintersport kleding, evenals Nikwax. De wasmiddelen maken goed schoon, maar beschermen tevens de waterdichte laag op jassen en broeken. 

Tip 4: Waterdicht houden

Tijdens de wintersport wordt ski kleding op de proef gesteld aan verschillende condities. Zo kan het voorkomen dat je languit in de sneeuw ligt of zit, je gaat zweten door de inspanning en brandende zon of zelfs in natte sneeuw of regen terecht komt. Essentieel is het dus om je ski kleding met wasmiddel waterdicht te houden. Gebruik daarom alvorens je op wintersport gaat een middel om kleding waterdicht te houden. Nikwax wasmiddel impregneert je kleding en zorgt ervoor dat wintersport kleding waterdicht blijft, een essentiële bescherming!

Tip 5: Ski kleding goed laten drogen

Droog je ski kleding na de wintersport altijd met een natuurlijk proces. Hang de kleren daarom altijd in de buitenlucht of in een droge ruimte uit. Zorg ervoor dat je ze niet in de zon laat drogen, om verkleuring te voorkomen. Het beste is een plekje in de schaduw in je tuin of balkon, of aan een droogtoren in een droge ruimte. Belangrijk hierin is om de ski kleding pas weer op te bergen als ze volledig zijn opgedroogd, zodat je er vervolgens niet meer naar hoeft om te kijken tot de volgende wintersport vakantie!

Voordelen van een speciaal wasmiddel voor sportkleding

Het voordeel van wassen met speciaal wasmiddel voor ski kleding is de optimale bescherming van je wintersport kleding. Kleding behoudt zijn kwaliteit en blijft tevens waterdicht. Uw skikleding zal u dankbaar zijn voor het wassen met een speciaal wasmiddel!

Bescherming en kwaliteit zijn gegarandeerd door het speciale wasmiddel en dit merk je wanneer je bovenop de berg staat tijdens jouw wintersport. Maximaliseer de bescherming en waterdichtheid van je skijas, skibroek, handschoenen en andere kleding.

Ultiem schoonhouden

Voorkom het ophopen van zweet, geuren en diepe vlekken die ontstaan tijdens een wintersport. Behandel met een fijn wasmiddel naar keuze!

Waterdicht houden

Met de juiste aandacht en wasmiddelen behoudt je je kleding waterdicht en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan bovenop de berg.

Voorkom krimpen

Door te wassen op 30 of 40 graden, een geschikt wasmiddel te gebruiken én enkel wintersport kleding bij elkaar te wassen voorkom je het kleiner worden, ook wel krimpen, van je ski kleding.