Sportkleding wassen

Beste wasmiddel voor je sportkleding

Sportkleren verdienen extra aandacht. Nare geuren zijn al snel aan de orde wanneer je je sportkleding niet met het beste wasmiddel behandelt.

Maar wat is het beste wasmiddel voor je sportkleding? En hoe was je je sportkleding? We helpen je uit de brand en beantwoorden de meest gestelde vragen over het wassen van sportkleding. Tevens voorzien we je van de beste merken wasmiddel voor sportkleding.

Sportkleding-tips
Sportkleren-wasmiddel

Beste merken wasmiddel voor je sportkleding

Verzorg je gedraaide was met sportkleding vanaf het eerste moment met het juiste wasmiddel en voorkom nare geurtjes die al vanaf de eerste sportminuten aanwezig kunnen zijn. Zelfs ná het wassen kunnen je sportkleren blijven ruiken wanneer je ze niet met de juiste wasmiddel behandelt.

Verzeker jezelf van langdurige frisheid met de volgende merken wasmiddel speciaal voor sportkleren!

.1

.2

.3

.4

.5

.6

.7

.8

.9

Sportkleding wassen, de beste tips  👉

Naast het gebruik van 1 van de bovenstaande wasmiddelen, dien je je sportkleding ook op de juiste manier te wassen. Maar hoe moet je dan je sportkleding wassen? We helpen je op weg met de volgende tips!

Tip 1: hang je sportkleding eerst uit

Herkenbaar: je hebt gesport en neemt een douche. Je sportkleding gooi je bij elkaar op 1 hoop of in een wasmand bij andere was. Dit is echt een no-go! Door je sportkleding op te hangen voorkom je dat de nare luchtjes en bacteriën zich mengen bij andere kledingstukken. Heb je er écht een goede sportsessie opzitten? Hang je sportkleding dan buiten op alvorens je deze gaat wassen.

Tip 2: gebruik niet té veel wasmiddel bij je sportkleding

Het ligt natuurlijk sterk voor de hand om extra veel wasmiddel of twee waspods te gebruiken wanneer je je sportkleding gaat wassen. Dit gaat je echter niet meer helpen dan wanneer je een normale dosering gebruikt. Sterker nog, dit kan er voor zorgen dat je extra zeepresten gaat aantreffen op je sportkleren. Less is more in dit geval!

Tip 3: gebruik geen wasverzachter

Ook voor de hand liggend is het toevoegen van een fijne wasverzachter aan je sportkleding wasjes. Echter, door het toevoegen hiervan zorg je ervoor dat water en het wasmiddel voor je sportkleren wordt geblokkeerd en de werking zal tegenvallen. Een andere bijkomstigheid is dat het elastiek in sportkleren eerder zal beschadigen met een wasverzachter. Geloof ons, door de juiste sport wasmiddelen te gebruiken is een wasverzachter en het gebruik van textielverf niet nodig!

Tip 4: gebruik vloeibaar wasmiddel

Door vloeibaar wasmiddel te gebruiken haal je het beste resultaat uit je was. Wanneer je waspoeder gebruikt loop je de kans om resten van dit poeder achter te laten in je sportkleding en wasmachine, iets wat zeker niet wenselijk is. Heb je een wasmachine gevuld tot 4,5 kg? Dan kun je in principe ook krachtige waspods gebruiken.

Tip 5: Binnenstebuiten wassen van sportkleren

Door je sportkleding binnenstebuiten te wassen voorkom je dat kleuren en opdrukken langer behouden blijven. Tevens maak je het je wasmachine makkelijker doordat bacteriën door het zweten veelal aan de binnenkant van je sportkleren ophoopt. Door binnenstebuiten te wassen én de trommel niet te vol te stoppen zorg je ervoor dat je sportkleding binnen no-time weer fris en schoon zijn voor je volgende sportsessie.

Tip 6: Was sportkleding op lage temperatuur

Wassen op lage temperatuur zorgt ervoor dat de elastische kwaliteit van je sportkleding langer behouden blijft. Hoge temperaturen zijn dan ook uit den boze en laten je sportkleding krimpen in de was. Na je wasje kun je je sportkleren ophangen aan een hanger en vermijd je de wasdroger.

Gun je sportkleding het beste wasmiddel

Het beste wasmiddel voor sportkleding op een rijtje