Wasmiddel voor baby

Beste wasmiddel voor je baby

Het is een algemeen begrip dat baby’s en kleine kinderen een doorgaans gevoelige huid hebben en dit verdient aandacht.

Het is dan ook van groot belang om wasmiddel te gebruiken dat bestemd is voor baby’s en op hetzelfde moment een krachtige werking heeft om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Er zijn heel wat verschillende soorten wasmiddelen voor babykleertjes en het is vaak moeilijk hierin een keuze te maken. Daarom helpen wij je op weg en hebben we hier enkele goede wastips en de beste wasmiddelen voor baby’s op een rijtje gezet.

Neutral-wasmiddel-4
Zwitsal-wasmiddel

5 Tips voor het wassen van babykleertjes 

Wanneer je kinderkleertjes wast doe je dat het beste met een wasmiddel dat speciaal ontworpen is voor babykleertjes. Baby’s en kleine kinderen hebben namelijk een erg gevoelige huid die makkelijk kan reageren op de zeep en andere chemicaliën in het wasmiddel wat wij dagelijks gebruiken. Hier geven wij de belangrijkste 5 tips voor het wassen van jouw babykleertjes.

Tip 1: Kijk goed naar het label op babykleding

Hoewel we tegenwoordig heel wat kleren gewoon in de wastrommel stoppen, is het beste dat we toch even naar het label kijken wanneer we babykleertjes wassen. Babykleertjes zijn namelijk vaak gemaakt van stoffen die op een andere manier bewerkt zijn om zo extra zacht te zijn voor de huid van je baby. Het is dan ook belangrijk dat je het label goed leest om schade aan de kleertjes te voorkomen, en hierop je wasmiddel en was instellingen aanpast.

Tip 2: Extra aandacht voor hardnekkige vlekken

Alvorens het wassen is het goed om extra aandacht te besteden aan vlekken op babykleding. Zoek naar hardnekkige vlekken op de babykleren die je met wasmiddel kunt behandelen voordat je deze in de machine doet. Gebruik een pasta van wasmiddel en water om de vlek voorzichtig te schrobben en stop de kleertjes pas daarna in de wasmachine. 

Tip 3: Gebruik geen wasverzachters en droogtrommeldoekjes

Zowel wasverzachters als droogtrommeldoekjes gebruiken chemicaliën die de huid van je baby kunnen irriteren. Daarnaast wordt er aan wasverzachter vaak ook een parfum toegevoegd wat dan weer allergische reacties kan uitlokken. Gebruik dus liever geen wasverzachter en droogtrommeldoekjes wanneer je babykleertjes wast. 

Tip 4: Was je babykleertjes apart

Heel wat ouders wassen de kleren van hun baby samen met andere kledingstukken. En dat begrijpen we: het is niet enkel heel wat makkelijker, het bespaart ook energie, tijd en moeite. Maar het vuil dat op onze kleren zit kan op de kleertjes van de baby terechtkomen wanneer alles samen gewassen wordt, waardoor de kans op allergieën vergroot wordt. Was babykleertjes dus bij voorkeur apart en met een gespecialiseerd wasmiddel!

Tip 5: Was babykleertjes voor het eerste gebruik

Wist je dat je babykleertjes moet wassen voor je kindje de kleertjes kan gebruiken? We weten namelijk niet in welke omstandigheden de babykleertjes opgeslagen werden in de fabriek of in welke verpakking ze verscheept werden. Het is dan ook absoluut aan te raden de kleertjes eerst een keertje te wassen met speciaal wasmiddel voor babykleertjes. Wat het beste wasmiddel voor babykleding is vertellen we je hieronder!

1. Ariel Baby Wasmiddel

Ariel is voor heel wat Nederlanders en Belgen het nummer 1 wasmiddel. Ariel bracht Ariel Baby op de markt zodat je nu ook jouw babykleertjes met Ariel kan wassen. 

In dit wasmiddel zitten geen enzymes, noch bleekmiddel en kleurstoffen maar toch kan het hardnekkige vlekken zoals olie, babyvoeding en zelfs zweet en uitwerpselen met gemak uit babykleding wassen. Ariel Baby Wasmiddel werd ontworpen met een erg zachte formule die dermatologisch getest is zodat dit wasmiddel uitermate geschikt is voor kinderen met een gevoelige huid. 

2. Le Chat Baby

Ben jij op zoek naar een goedkoop wasmiddel voor babykleertjes dat toch alle vlekken uit de kleding krijgt en dan ook nog eens zorg draagt voor de gevoelige huid van je baby? Dan kijk je het beste eens naar het wasmiddel van Le Chat.

Le Chat is een vloeibare wasmiddel en goed te gebruiken voor een handwas en machinewas. Daarnaast is de formule van Le Chat Baby ook hypoallergeen wat wil zeggen dat dit een erg goed wasmiddel is wanneer jouw kinderen kampen met allergische reacties of irritaties van de huid.

3. Neutral 0%

Wanneer jouw baby last heeft van een geïrriteerde huid kan je kiezen voor het wasmiddel van Neutral. Vaak zorgen parfums in wasmiddel en detergent ervoor dat de huid rood uitslaat of begint te jeuken.

Neutral heeft een erg goed Ph neutraal wasmiddel op de markt gebracht dat geen geur heeft en speciaal werd ontworpen voor mensen en kinderen met een gevoelige huid. Ook hier kan je kiezen tussen wasmiddel voor een witte was en een kleuren was, en heb je de keuze tussen pods en gel wasmiddel. Neutral Wasmiddel voor baby’s is Ph neutraal en een zeer goede keuze!


4. Dreft hypoallergeen wasmiddel voor pasgeboren baby

Pasgeboren baby’s hebben natuurlijk een heel erg gevoelige huid. Het is dan ook vaak nodig om een hypoallergeen wasmiddel aan te kopen. Dreft kennen we natuurlijk als vaatwastabletten merk, maar is ook gespecialiseerd in Baby wasmiddel.

Dit wasmiddel van Dreft bevat calendula extract wat dit wasmiddel zijn zachte formule geeft. Daarnaast is dit wasmiddel eveneens dermatologisch getest. Dit hypoallergene wasmiddel is erg effectief in het verwijderen van de meest hardnekkige vlekken zonder dat het de huid van jouw kindje irriteert. Door het gebruik van hypoallergeen wasmiddel verzeker je je ervan dat babykleding niet worden voorzien van parfum en het risico op allergische reacties minimaliseert.

5. Zwitsal wasmiddel (Robijn)

Zwitsal staat al jaren bekend als een van de beste producten wanneer het op babyverzorging aankomt. Het zou dan ook zonde zijn om dit Zwitsal Wasmiddel van Robijn niet in de lijst op te nemen en aan te raden in ieder huishouden.

Dit wasmiddel van Robijn voor (kleine) kinderen komt met die heerlijke herkenbare Zwitsalgeur terwijl het ook rekening houdt met de gevoelige huid van je kindje. Daarnaast zal dit wasmiddel ook een beschermend laagje over de kleding aanbrengen waardoor jouw babykleertjes minder snel afslijten en het makkelijker is om vlekken uit de kleding te wassen. Ben jij ook zo weg van de geuren van Zwitsal? Haal dan Robijn Zwitsal Wasmiddel in huis!

Wat zijn de beste aanbiedingen van wasmiddel voor baby’s?

Goed, we hebben je geïnformeerd over het wassen van je babykleding, ph neutraal wasmiddel en wat de beste wasmiddelen zijn voor baby’s. Maar nog fijner is het om je te verzekeren van een goede aanbieding. Verzeker je baby en kinderen van de beste merken wasmiddel speciaal voor baby’s en profiteer van een fijne prijs!

.1

.2

.3

.4

.5

.6

.7

.8

.9

Gebruik een alkalivrij wasmiddel en biedt het beste wasmiddel voor je baby

Neutral biedt alkalivrij wasmiddel en speelt hiermee in op een groeiende vraag onder huishoudens met een baby of kleine kinderen. Naast alkalivrij zijn de wasmiddelen van Neutral ook Ph neutraal, parfumvrij en niet voorzien van extra kleurstoffen.

Alkalivrij wasmiddel

Een alkalivrij wasmiddel van Neutral bevat een nagenoeg neutrale pH. Dit is doorgaans een fijn- of wolwasmiddel en zijn in principe nog weinig te verkrijgen. Neutral Ph neutraal is een goede keuze voor babykleren.

Neutral biedt door haar fijne formule de ideale wasmiddel voor baby’s, kinderen en personen binnen het huishouden met een gevoelige huid. Naast Neutral bieden ook onder andere Robijn en Ariel alkalivrije wasmiddelen aan en kun je Marseille Zeep gebruiken.

Hypoallergeen wasmiddel

Het beste voor baby’s met Le Chat 

Door het gebruik van Le Chat wasmiddel voor baby’s verzorg je de meest gevoelige huid en tegelijkertijd verwijderd het hardnekkige vlekken. Dat is de kracht van Le Chat!

Daarnaast is Le Chat een hypoallergeen wasmiddel wat extra zorg draagt voor de gevoelige huid van baby’s. Het resultaat? Een perfect schone was én zonder zorgen babykleding wassen!