Wasnoten

Wasnoten kopen en aanbiedingen

Door gebruik te maken van wasnoten kun je jouw was met een 100% natuurlijk product wassen. Je plukt ze zo van de boom, gooit ze in de wasmachine, doet je was erbij, en laat de rest aan de noten en de machine over!

Wasnoten staan ook wel bekend onder de namen zeepnoten of zeepbessen. De vruchten zijn afkomstig van de zeepnotenboom of Sapindus. Deze speciale noten bevatten saponine. Saponine is een natuurlijke stof die oplost in water. Zodra het oplost komt er een zeepachtige schuim vrij wat er voor zorgt dat je kleren schoon worden zonder dat je er een ander middel aan toe hoeft te voegen.

De enorme opmars van het gebruik van wasnoten is vooral te danken aan het ecologische aspect. Daarnaast besparen huishoudens veel geld wanneer wasjes worden gedraaid met een zakje met wasnoten. Wij selecteren daarom de best verkochte producten en wasnoten aanbiedingen!

Wasnoten
Wasnoten kopen

De beste wasnoten aanbiedingen

Wist je dat je enorm bespaart door het wassen met noten, ook wel zeepnoten? Het is goedkoop in gebruik en ook nog eens ontzettend duurzaam. Wij tonen hieronder de beste producten, wasnoten aanbiedingen en scherpe prijzen.

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

Wasnoten merken en soorten

De zeepnoten om mee te wassen worden al een lange tijd in verschillende landen, als India en Nepal gebruikt. Doordat de wasnoten nu ook bekender zijn geworden in Europese landen, zijn er diverse merken en producten waar de wasnoten voor gebruikt worden. Hieronder noemen we de vier populairste soorten wasnoten en waar ze allemaal voor gebruikt kunnen worden.

Seepje wasnoten

Seepje is een merk die staat voor een schonere en een heldere wereld. Dit bereiken zij door gebruik te maken van onder andere natuurlijke Seepje wasnoten. Ze werken samen met boeren uit Nepal, en zorgen voor een eerlijke handel.

Zij geloven dat door gebruik te maken van deze zeepschillen niet alleen je was schoon wordt, maar dat de was ook lekker ruikt, en dat de kleding na het wassen zacht voelt aan je huid.

Omdat niet iedereen het prettig vindt om de schillen in de wasmachine te stoppen hebben ze bij Seepje wasmiddel ook een vloeibare variant gemaakt. Door middel van het extraheren van de schelp komt de vloeistof vrij. Dit wordt opgevangen en verkocht als vloeibaar wasmiddel.

Ecozone wasnoten

Zoals de naam van dit merk al insinueert, gelooft Ecozone in duurzaamheid. Zij willen het beste voor de wereld en het klimaat. Dit is dan ook de reden waarom ook zij de Ecozone wasnoten opgenomen hebben in hun assortiment.

De wasnoten zijn zuinig en effectief. Als je kiest voor wasnoten van Ecozone, dan hoef je geen chemische en milieu onbewuste wasmiddelen meer te kopen. Dit doet je wasmachine, je kleding, je huid, en ook de natuur ten goede.

Wanneer je volgens Ecozone een zak van 1 kilo zeepnoten koopt, dan heb je genoeg wasnoten om 330 keer te wassen. Je gebruikt hierdoor veel minder onnodige middelen, dan wanneer je “normaal” wasmiddel koopt. Ontdek Ecozone wasnoten nu zelf!

Wasnoten shampoo

Naast wasnoten gebruiken als wasmiddel, worden ze ook gebruikt als shampoo. Waarbij veel chemische shampoos het haar juist beschadigen zorgt de wasnoten shampoo er juist voor dat het je haar voed en beschermt. Daarnaast voelt het haar en de hoofdhuid fris, en schoon aan.

Vaak worden er naast wasnoten ook andere middelen toegevoegd aan een shampoo. Houdt hierbij dan ook rekening met andere ingrediënten die op de verpakking vermeld staan. De zeepnoten shampoo heeft van zichzelf weinig tot geen geur. Daarom gebruiken veel producenten geurstoffen om het product lekker te laten ruiken. Hierbij is het verstandig om eerst te kijken of de geurstof natuurlijk is en niet chemisch. Zijn ze chemisch? Dan werkt de shampoo namelijk averechts voor jouw huid en haar.

Bekijk het assortiment wasnoten shampoo nu zelf!

Zeepnoten

Waarschijnlijk raad je het al! De zeepnoten zijn eigenlijk voor alles te gebruiken wat je maar schoon wilt maken en waar water bij gebruikt wordt. Zo kun je zeepnoten naast wassen, ook gewoon gebruiken als afwasmiddel of voor het schoonmaken van vieze handen.

Deze met wasnoten gemaakte zeep is al verkrijgbaar en ontwikkeld voor het gebruik in huis. Zoals je hierboven kunt lezen kun je de zeepnoten op veel verschillende manieren gebruiken.

Ontdek het volledige aanbod aan zeepnoten en begin met het gebruiken in jouw huishouden!

Review: persoonlijke wasnoten ervaring en test

Wasnoten brengen diverse voordelen met zich mee. Ze zijn 100% natuurlijk, gemakkelijk te gebruiken en daarnaast ook nog eens goed voor het milieu. Eén boom produceert gigantisch veel van deze type noten per jaar. Hierdoor kunnen ze veel huishoudens van een schone was voorzien zonder dat er hele bossen gekapt moeten worden voor productie van meer bomen.

Als er zoveel voordelen aan een product zitten, dan gaan wij mensen ons vaak afvragen wat de nadelen zouden zijn. In dit geval zijn er nagenoeg geen! Ja het zijn harde noten waardoor het aangeraden wordt om ze in een zakje in de machine te doen zodat ze niet vrij rond bewegen, maar verder is het een product die moedernatuur ontwikkeld heeft met weinig tot geen neveneffecten.

Maak jij al gebruik van wasnoten of zeepnoten in huis? Dan horen we graag jouw ervaring. Ben jij nog niet helemaal overtuigt van de wasnoten? Dan raden wij je aan om ze zelf te proberen, en versteld te staan van dit leuke kleine nootje die zoveel en zo grondig schoonmaakt! Begin direct met besparen en duurzaam wassen! Ontdek het assortiment.

Ook populair in deze categorie: