Witte was

Witte was wassen: 7 tips en het beste witte wasmiddel

Van de huishoudelijke taken die we elke dag doen, lijkt het doen van de was een no-brainer: kleding in de wasmachine doen, wasmiddel toevoegen en op start drukken…

Echter is het belangrijk dat je de noodzakelijke stappen doorneemt om een perfecte lading wasgoed te realiseren, vooral als het gaat om witte was. Vergeet muffe, gevlekte kleding met zweetvlekken en laat je witte kleding stralen als nooit te voren!

We geven je de 7 beste tips om je witte was er weer als nieuw uit te laten zien. Daarnaast selecteren we de beste witte wasmiddel merken, evenals scherpe actuele aanbiedingen.

Witte was
Witte was wassen

Witte was wasmiddel aanbiedingen

Met de onderstaande aanbiedingen voor je witte was van dit moment ben je éxtra voordelig uit. Wekelijks selecteren we actuele aanbiedingen, voordeelverpakkingen en meer deals om het wassen goedkoop te houden.

Wat is witte was en wat zijn de tips om deze te wassen?

Wit is de moeilijkste kleur en zal er na een paar maanden niet meer als helder en nieuw uit zien. Zweet en andere stoffen worden snel vlekken, en kleuren van andere kleding zullen uiteindelijk in de stof mengen, waardoor je heldere witkleuren verkleuren tot iets louter witachtig. De belangrijkste reden dat witte kleding grijs of dof worden, is te wijten aan een onjuiste sortering. Mensen hebben over het algemeen weinig volledig witte was ladingen, dus hebben ze de neiging om wit te mengen met gekleurde kledingstukken.

Helaas zijn sommige soorten kledingstof – met name katoen – niet kleurvast, dus hun kleurstofmoleculen komen in het waswater terecht en nestelen zich op andere stoffen, vooral op witte en andere lichte.

Beste witte wastips 
Dé tip is natuurlijk om je witte was apart te wassen. De beste manier om witheid te behouden, is door witte items samen te wassen in heet water dat de stof kan verdragen (hoe meer hardnekkig de vlekken, hoe warmer het water).

Kies vervolgens een geschikt wasmiddel met een ingebouwd bleekmiddel en/of enzymen en gebruik de maximale aanbevolen hoeveelheid. Je kunt het reinigingsvermogen van het wasmiddel vergroten door een wasversterker toe te voegen, zoals borax, zuurstof bleekmiddel of wassoda, om de witheid te behouden. We raden aan om voor het wassen je sterk vervuilde witte wasgoed met een enzym wasmiddel of zuurstof bleekmiddel te laten weken. Was vervolgens apart en voeg een witte wasmiddel toe.

Tips voor het wassen van witte was 

Om je te voorzien van een vlekkeloos resultaat en witte kleding, geven we je praktische tips. Om aan de slag te gaan heb je, uiteraard, een wasmachine nodig of een handwas kuip. Vervolgens ga je aan de slag met een geschikt wasmiddel, welke wij verderop voor je hebben geselecteerd per merk. Ook zijn er andere effectieve middelen die je kunnen helpen, welke wij hieronder hebben beschreven.

Tip 1: Apart wassen van je witte was

De eerste stap om witte kleding wit te houden, is door vuile witte was zorgvuldig te sorteren. Door witte kleding apart te wassen, voorkomt u dat de kleur uitvloeit en overgaat van gekleurde kleding, waardoor de witte stof er dof uitziet.

Tip 2: Voorkom overbelasting

De wasmachine tot de rand vullen met kleding is verleidelijk, maar je krijgt er niet de schoonste resultaten mee. Wanneer de wasmachine overbelast is, is er niet genoeg ruimte tussen de items zodat het water het vuil kan wegspoelen, en het zet het vuil terug op de stoffen, waardoor ze er weer dof uitzien.

Tip 3: Was met heet water

Gebruik heet water, of het warmste water dat wordt aanbevolen voor de stof, om lichaamsoliën en vuil te verwijderen die het materiaal dof kunnen maken. Stel de wasmachine in op een normale of zware instelling, afhankelijk van de ernst van de vlekken of verkleuring.

Tip 4: Gebruik wasmiddel voor witte was

Kies een wasmiddel voor witte kleding dat optische witmakers bevat. Ze werken verbluffend: ze buigen ultraviolette lichtgolven om blauw licht te laten zien, terwijl het gele licht dat je ziet, wordt geminimaliseerd en stoffen witter laten lijken. Maar denk niet dat meer wasmiddel of waspoeder betere resultaten betekent. Overtollig wasmiddel kan in de textielvezels achterblijven en vuil aantrekken.

Tip 5: Spoel af met azijn

Maak witte kleding weer wit door een dosis witte azijn toe te voegen tijdens het wasprogramma. Witte azijn verzacht zelfs de stof en geeft een heldere gloed mee. Geef je kleding weer wat extra glans en comfort!

Tip 6: Droog de kleding met de kracht van de zon

Sla de droogcyclus over zodra uw witte was vers gewassen en nat is. In plaats van ze te laten lijden door een superhoge hitte, leg ze in de zon om ze op natuurlijke wijze wit te maken. Volgens Keeper of the Home zal de zon je kleding bleken zonder de geur en het gevaar van bleekmiddel. Als je ooit iets langere tijd in de zon hebt laten liggen, weet je hoe wit de stralen kunnen zijn.

Tip 7: Gebruik Citroensap

Citroensap is een natuurlijk bleekmiddel en werkt geweldig op witte kleding en als vlekkenverwijderaar. Gebruik het heetste water dat veilig is voor de stof en meng er een halve kop citroensap door. Laat de kleding vervolgens een uur of een nacht weken, en was de volgende dag zoals gewoonlijk. Je kunt ook citroensap toevoegen aan een normale wasprogramma voor hetzelfde resultaat.

Het beste witte wasmiddel

Wasmiddel zorgt voor schonere kleding door middel van krachtige formules. Wasmiddel voor witte was zal helpen om vuil en vlekken van je kleding verwijderen. Het kan tevens wasgoed heerlijk laten ruiken, er stralender uit laten zien, vlekken verwijderen en kleding er als nieuw uit laten zien.

Er is een breed scala aan soorten wasmiddel beschikbaar: vloeibaar wasmiddel, poeder en waspods. Hieronder selecteren we uit onze ervaring de beste witte wasmiddel merken om je wasgoed schoon te maken.

1. Ariel witte was

Vlekken op je witte of lichte kleding en het verliezen van de glans, het zijn veel situaties die voorkomen. Ariel helpt je en brengt een krachtige lijn witte wasmiddel uit. Zo is er de heerlijke Ariel waspoeder die zelfs de hardnekkigste vlekken in slechts één wasbeurt helpt te verwijderen. Witte kleding gaat er weer als nieuw uit zien en wordt zelfs enkele winter lichter. Daarnaast brengt Ariel ook vloeibaar witte was wasmiddel uit.

Ga je voor eenvoud? Dan gebruik je Ariel Pods White. Ontdek het gehele aanbod van Ariel!

2. Robijn stralend wit

De naam zegt het al en zo ook het bekende merk. Robijn brengt met Klein & Krachtig Stralend Wit een prachtig Vloeibaar Wasmiddel in de (online) schappen met een White Serum. Het wasmiddel van Robijn is speciaal ontwikkeld voor de witte was en houdt lichte kleding lang mooi.

De formule met een ‘White Serum’ zorgt ervoor dat witheid langer wit blijft, omdat het pluizen en vlekken uit kleding verwijdert. Zo kun je langer genieten van je stralende schone, witte kleding. Bekijk het aanbod!

3. Neutral Wit 0%

Neutral wite was is uniek in zijn soort. Het bekende merk biedt witte wasmiddel dat parfumvrij is en hierdoor zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid en des te meer voor baby’s. Neutral Sensitive Skin staat tevens voor een schone en witte was. Het wasmiddel is beschikbaar in vloeibare vorm en poeder en bevat 0% kleurstof en parfum. 

Neutral Wit is dermatologisch getest en goedgekeurd. Wanneer je een witte wasmiddel zoekt die mild is voor je kleding én huid en ook nog eens je was stralend wit houdt, ben je bij Neutral aan het juiste adres. De geur is verfrissend en zal het huishouden doen verbazen!

4. Fleuril White

De lijn Fleuril Renew & Repair is een gevestigd wasmiddel voor je kleding. White & Fiber is de benaming en Fleuril is daarmee al 60 jaar de specialist in het verzorgen van alle soorten kleding. De actieve witkracht van Fleuril zorgt ervoor dat je lichte kleding nóg lichter wordt en brengt extra wittinten aan. 

De nieuwe Renew Advanced formule van Fleuril met de krachtige Fibrex-Tech is ontwikkeld om goed te zorgen voor je kleding. Het herstelt je witte kleding al na enkele wasbeurten. De formule maakt niet alleen goed schoon, maar zorgt ook voor de witheid en vezels.

5. Witte Reus

De naam geeft alles al prijs, met Witte Reus kies je voor een gespecialiseerd merk. Bekend geworden door Witte Reus waspoeder en tegenwoordig ook groots in vloeibaar wasmiddel en Duo Caps helpt Witte Reus ieder huishouden met een fijne lijn wasmiddel. En de slogan ‘Witte Reus, wast een berg kost een beetje’ laat al doorschemeren dat de prijzen verrassend laag zijn!

Dankzij de reuzenfrisheid, die onlangs flink is vernieuwd, geniet je nu nog langer van een witte en bovenal frisse was. Het wasmiddel van Witte Reus werkt al goed tegen vlekken vanaf 20 graden en is geschikt voor wastemperaturen van 20 tot zo’n 60 graden, ecologisch dus!

Wit moet wit blijven

Hoe houd je je kleren wit?

Een witte blouse, t-shirt of zelfs die mooie witte broek: niets is zo vervelend om je favoriete kledingstuk vaal te zien worden. Zorg goed je voor je witte was en gun het dezelfde behandeling als je bonte was.

Met bovenstaande wastips, de beste witte wasmiddel merken én tot slot de beste actuele aanbiedingen ga je zelfverzekerd en goed voorbereid aan de slag met je witte kleding.