wolwasmiddel

Wasmiddel voor wol: de beste tips en merken

Wol is een heerlijk materiaal om te dragen. Het is behaaglijk warm, zacht en beschermt tegen weersinvloeden. Wanneer je wol goed wast en onderhoudt, heb je er jaren plezier van. Hiervoor gebruik je een speciaal wolwasmiddel.

Wol is van nature voorzien van het bestandsdeel wolvet, ook wel lanoline genoemd. Het geeft de wol een heerlijke zachte beschermlaag tegen viezigheid en natuurlijk een heerlijke warme bescherming in de koude dagen. Tevens blijft de wol door wolvet licht en elastisch, waardoor de wol in je kleding minder snel slijt of beschadigd raakt.

Maar hoe moet je wol wassen? En wat is het juiste wolwasmiddel en hoe gebruik je het? We brengen je op de hoogte en selecteren de beste wasmiddel voor wol

Wasmiddel voor wol
Wol wassen

Beste wolwasmiddel aanbiedingen en deals

Online vind je veel deals waardoor je bespaart op je wasmiddel voor wollen kleding. We raden dan ook aan deze deals in de gaten te houden en online de juiste merken met elkaar te vergelijken. Wij selecteren hier de beste online deals van dit moment.

Beste wasmiddel voor wol

Een fijnwasmiddel, ook wel wolwasmiddel, is zachter voor de was dan een wit- of bont wasmiddel. In een fijnwasmiddel zit onder andere geen bleekmiddel. Niet alle fijnwasmiddelen zijn geschikt voor wol en zijde, kijk daarom altijd op het etiket van de verpakking. Om je te voorzien van de beste wasmiddelen voor wol en zijde, vind je hieronder de beste wolwasmiddel merken.

Sonett wolwasmiddel

Sonett wolwasmiddel is een bekend en gevestigd merk als het gaat om het wassen van wollen kleding. Sonett wasmiddel voor wol en zijde is een olijven middel die speciaal ontwikkeld is voor wolwas. De samenstelling is puur natuur, heerlijk zacht en goed voor de kwaliteit van je kleding. Sonett ontwikkelt al jaren een perfecte formule voor zijde en wollen kleding. Lees verder…

Ecover wol

De wolwasmiddelen van Ecover zijn een lust voor het oog en tevens een verademing voor je wollen kleding. Het vloeibare Wol- en Fijnwasmiddel wast zeer secuur en is goed voor de gevoelige huid. De krachtige formule van Ecover wolwasmiddel is goed voor vezels en houdt je was langer in leven. Lees verder…

Eucalan wol

Eucalan is lang niet zo bekend is huishoudens, maar wél als het aankomt op je wol en zijde. Eucalan is een lanoline bevattend natuurlijk wolwasmiddel. Het wasmiddel gebruik je voor zowel een handwas als je machinewas. Het beschermt tevens tegen motten. Lees verder…

Dreft wolwasmiddel

Met Dreft Delicate & Wolwasmiddel gaat je kleding nóg langer mee en betreft een lijn specifiek voor wol en zijde. De zeer gebalanceerde formule met wasparfum is veilig voor zowel de kleuren als de structuur. Het wollige effect van je kleding wordt nóg meer versterkt en er wordt een zacht laagje aangebracht. Dreft wolwasmiddel is één van de beste merken voor wol! Lees verder…

Waar kopen?

Wolwasmiddel koop je ook bij de AH, Jumbo en als Aldi en Lidl wasmiddel. Echter is het aanbod in de winkels wisselend en niet altijd compleet. Wanneer je online je wasmiddel voor wol koopt ben je verzekerd van een ruim aanbod, de beste prijzen en kies je tevens voor gratis thuisbezorging. Bekijk online…

Wol wassen in je wasmachine met een wolwasmiddel

Wollen kleding wassen

Naast het feit dat het dragen van wollen kleding een grote trend is, draagt het ook bij aan comfort in meerdere jaargetijden. In de winter is het namelijk heerlijk warm en in de zomer houdt het geen overbodige warmte vast. Maar het wassen van wol wordt nog altijd als een dilemma gezien in vele huishoudens, terwijl dit totaal niet nodig is. Met het gebruik van het juiste wolwasmiddel en onze praktische tips is het wassen een makkie en in een handomdraai gebeurd. Daarnaast vind je in het etiket in je wollen kleding altijd de desbetreffende washandleiding, zodat je niet snel de mist in zult gaan. 

Tips om wol te wassen

Om wollen kleding te wassen dien je natuurlijk allereerst de juiste wasmiddelen te gebruiken. Om je hiermee op weg te helpen hebben we verderop deze pagina een selectie gemaakt van de beste middelen en merken. Tevens adviseren we om altijd de etiketten te lezen, bijvoorbeeld of het kledingstuk wel geschikt is voor machinewas. Aan te raden is om in dat geval met lauwwarm water te wassen, tot 30 graden. Hetzelfde geldt voor je machinewas, je wilt natuurlijk voorkomen dat je wollen kleding gaat krimpen in de was. Zet het aantal toeren daarom zo laag mogelijk en was op maximaal 30 graden. 

Wolwasmiddel met lanoline

De meeste wasmiddelen die niet specifiek zijn ontwikkeld voor wollen kleding, zorgen er voor dat de wol haar natuurlijke wolvet of lanoline verliest, ook wel de natuurlijke beschermlaag. Door je 100% wollen kleding te verzorgen met Wolwasmiddel met een natuurlijk Wolvet voeg je weer lanoline aan de wol toe, waardoor je de wol als het ware in haar oorspronkelijke staat herstelt. De beste wasmiddelen voor wol bevat namelijk het bestandsdeel lanoline, dat afkomstig is van schapenwol. Gebruik daarom altijd een speciaal wolwasmiddel om de kwaliteit van je wollen kleding te waarborgen.

Tips over wolwas

Hoe gebruik je wolwasmiddel in je wasmachine?

Je gebruikt wolwasmiddel in kleine hoeveelheden en zuinig: voor een volle wasmachine van 4,5 kilo voeg je slechts 1 tot 2 scheutjes toe in het bakje van je wasmachine waar normaliter de wasverzachter wordt toegevoegd. Hierdoor wordt het wolwasmiddel toegevoegd aan het laatste spoelwater en zorg je voor de beste bescherming. Ook bij gebruik in de handwas heb je slechts 1 tot 2 scheutjes nodig. 

Gebruik je wollen luiers voor je baby? Bij gebruik voor wollen luierbroekjes zorgt de lanoline ervoor dat je baby veel minder last heeft van luieruitslag. Wel zo fijn toch? Wat je niét moet doen is een wasverzachter gebruiken bij wollen kleding, omdat hierdoor een laagje wordt aangebracht op de wol wat de kwaliteit niet ten goede komt.

Ontdek ook andere soorten wasmiddel

Ook populair op dit moment: