Vochtmeter

Vochtmeter kopen & top aanbiedingen

Is het vochtig bij jou in huis? Ben je bang dat je hierdoor onverwachte schade op gaat lopen? Of heb je totaal geen idee of er vocht bij jou in de wanden zit? Dan is een vochtmeter een ideale tool om hierachter te komen! Een vochtmeter kan exact bepalen hoeveel, en dus ook of er teveel vocht aanwezig is. Ontdek de beste producten en vochtmeter aanbiedingen!

Een vochtmeter is een apparaat die ontwikkeld is om het vocht te meten in oppervlakken en materialen. Het handige aan de meter is dat hij exact het vochtgehalte kan bepalen zoals hierboven omschreven. Hierdoor kun je dan ook direct weten of er vochtproblemen aanwezig zijn waar je iets aan kunt doen, voordat het te laat is. Daarnaast denken mensen meestal bij een vochtmeter gelijk aan een meter die het vocht in huis meten. Echter zijn er ook andere vochtmeters die het jou in je dagelijks leven gewoon net even wat makkelijker maakt.

Bekijk hieronder onze selectie van de beste merken, producten en koop een vochtmeter aanbieding! Zorg dat je perfect geïnformeerd wordt met onze selectie van de top 3 vochtmeters voor planten, muren en hout producten.

Vochtmeter
Vochtmeter kopen

Vochtmeter aanbiedingen & top producten

Bekijk onze selectie van vochtmeters die perfect zijn voor gebruik in en rondom huis. Doorlopend vind je ook aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen in onze selectie, zodat je nooit teveel betaald voor jouw vochtmeter.

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

Top 3 vochtmeters

Om je een idee te geven van verschillende vochtmeters noemen we hieronder de absolute top drie naar onze mening. Deze meters worden vaak gebruikt door mensen omdat ze gemakkelijk zijn in gebruik, en daarnaast ook doeltreffend.

Vochtmeter voor planten

Een vochtmeter wordt ook gebruikt bij planten en dus met tuinieren. Dit wordt ook wel een bodemvochtmeter genoemd. Het idee van de bodemvochtmeter is dat het het vochtgehalte in de bodem meet en daarmee aangeeft of een plant meer water nodig heeft of juist minder. Het is dan ook de bedoeling dat je de vochtmeter bij de plant in de grond steekt. Daarna doet de vochtmeter zelf zijn werk.

Het leuke van de bodemvochtmeter is dat je ze in verschillende grote kunt krijgen. Dit maakt ze dan ook niet alleen geschikt voor buiten maar ook om de kamerplanten, of bakken op het terras of op je balkon in de gaten te houden.

Vochtmeter voor muur

Er zijn twee verschillende vochtmeters waaruit je kunt kiezen als je het vocht van je muur wilt weten. De ene meet het inwendige vocht de andere alleen de uitwendige. Wil je het inwendige vocht van de muur meten? Dan zul je een gaatje in de muur moeten maken. Het uitwendige vocht kun je meten door het apparaat tegen de muur aan te houden.

Als er teveel vocht in de muren zit, kan dit schimmel veroorzaken, waardoor je onnodig een schimmel verwijderaar moet aanschaffen. Hoe meer vocht er in de muur zit, voor gedurende een langere periode hoe groter de kans dat de muur zwakker wordt. De hoeveelheid vocht die in de muur aanwezig mag zijn, hangt af van het materiaal van de muur. Het ideale vocht gemiddelde ligt ergens tussen de vijf à twaalf procent.

Vochtmeter voor hout

Hout staat er om bekend dat het vocht vasthoudt. Dit is ook belangrijk omdat het een “levend” product is. Het heeft dan ook enigszins vocht nodig. Maar zodra er te veel vocht in hout zit zal het gaan rotten. Om dit te voorkomen kun je wederom door middel van een vochtmeter, speciaal ontwikkeld om het vocht in hout te meten, gebruiken om rotting voor te zijn.

Vocht in hout meet je door op drie verschillende plekken de vochtmeter in het hout te steken. In het midden, en vijf centimeter van iedere kopse kant. Zo voorkom je dat je dezelfde ader meet en een foutieve meting krijgt.

Waarvoor een vochtmeter gebruiken?

Zoals hierboven al is omschreven kunnen vochtmeters om verschillende redenen gebruikt worden. Daarom zijn er ook verschillende vochtmeters verkrijgbaar. Iedere vochtmeter geeft aan hoeveel vocht er aanwezig is als je ze op de juiste manier gebruikt kun je dit heel nauwkeurig vaststellen. Twijfel je over hoe je dit moet doen? Of hoeveel vocht er bij jou in het materiaal aanwezig mag zitten? Dan kan je dit het beste met een professional overleggen. De vochtmeter doet zijn werk wel, dus je kunt zo het vochtgehalte doorgeven.

Kies je voor een vochtmeter voor planten of plantenpotten, dan kun je het vochtgehalte van de bodem van een plant nauwkeurig regelen. Hierdoor vergroot je de kans dat jouw planten goed zullen groeien, en zo lang mogelijk in leven blijven. Je steekt de planten vochtmeter in de grond naast de plant en leest vervolgens het vochtgehalte af. Iedere plant is uniek en zal zijn eigen prettige vochtgehalte hebben. Het ideale vochtgehalte per plant is sterk afhankelijk van het type en staat vaak vermeld op de verpakking, of je vraagt het aan een ervaren tuiner.

Naast de planten meter zijn er dus ook meters voor in huis. Daarmee kun je vocht in vloeren, hout, beton, etc. meten. Deze zijn voornamelijk ontwikkeld om vroegtijdig schade te vermijden. Wanneer het vochtgehalte te hoog oploopt zal het afhankelijk van het materiaal gaan rotten, schimmelen, of verzwakken. Bij muren en vloeren uit dit zich in gaten, lekkage, en zwakke plekken. Om dit te voorkomen kun je een luchtontvochtiger koper. Weet jij hoeveel vocht er bij jou in de muren zit? Ontdek het zelf en koop een vochtmeter voor je huis!

Ook populair in deze categorie: