Sulfaatvrij

Sulfaatvrije shampoo aanbieding en producten

Sulfaatvrije shampoo wordt steeds populairder wereldwijd. Doordat er veel vraag naar is zijn er steeds meer shampoo-merken die instappen in deze trend. Het voordeel hiervan is dat er veel fijne sulfaatvrije shampoos te krijgen zijn. Maar wat is sulfaat vrije shampoo precies? En waarom zijn zoveel mensen hierin geïnteresseerd. 

Voordat we dieper ingaan op sulfaatvrije shampoo is het handig om te weten wat een sulfaat is en wat het precies doet wanneer het verwerkt is in shampoo. Wist je bijvoorbeeld dat sulfaatvrije shampoo een Curly Girl methode vriendelijke shampoo is? Ook ideaal dus voor krullend haar!

Daarnaast selecteren we de beste aanbiedingen en hebben we populaire merken shampoo zonder sulfaat getest. Verderop lees je onze ervaring en review van deze populaire merken.

Sulfaatvrije shampoo
Andrélon sulfaatvrije shampoo

Sulfaatvrije shampoo aanbieding en producten

Naast de fijne werking van shampoos zonder toevoeging van sulfaat, zijn de prijzen doorgaans ook laag. Door de populariteit omarmen steeds meer bekende A-merken shampoo de formule en zijn er tal van aanbiedingen beschikbaar. Zo ben je extra voordelig uit wanneer je een grootverpakking shampoo aanschaft, en kun je er ook nog eens een hele tijd mee vooruit. Ontdek hieronder de beste sulfaatvrije shampoo aanbiedingen.

Top 4 producten zonder sulfaat

Andrélon sulfaatvrij

Andrélon is een bekend merk in Nederland, inmiddels bestaan ze al tachtig jaar. Andrélon is een typisch merk die altijd op zoek is naar het ontwikkelen van nieuwe producten en gaat mee met de vraag van de klant.

Andrélon heeft een uitgebreid assortiment, zo kun je haarproducten kiezen die specifiek bij jouw type haar passen. Bij Andrélon kan je tevens kiezen voor sulfaatvrije shampoos. Heb je krullend haar (CG methode) kies dan bijvoorbeeld voor de krul care shampoo sulfaatvrij of Bounce Curl. Heb je je haar geverfd en wil je hier zolang mogelijk plezier van hebben dan kan je kiezen voor de colour care shampoo. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor mensen met geverfd haar en ook deze shampoo is sulfaatvrij. Zoals hierboven omschreven draait Andrélon al een aantal jaar mee in de cosmetica wereld en dat is terug te zien in hun bekendheid in Nederland. Het merk is vooral geliefd vanwege de prijs kwaliteit verhouding. 

Zilvershampoo

Zilvershampoo, ook wel bekend als paarse shampoo en No Yellow shampoo, is speciaal ontwikkeld voor blond haar en een bekend product. De shampoo verwijdert de natuurlijke oranje- en gele tinten uit je haar door een paarse gloed in het haar aan te brengen.

Naast zilvershampoo voor blond haar is er nu ook zilvershampoo voor bruin haar. Dit wordt ook wel blauwe shampoo genoemd en neutraliseert de verschillende tinten in je haar. Het is nog vrij beperkt te koop, maar er zijn tegenwoordig ook sulfaatvrije zilvershampoos op de markt te vinden, hoe fijn is dat! Zilvershampoo verwijdert de natuurlijk aanwezige talg uit je haar. Daarom wordt het aangeraden om te doseren met zilvershampoo. 

Elvive

Elvive, ook wel bekend als L’Oréal Paris Elvive, komt van oorsprong uit Frankrijk waar het merk voor het eerst op de markt kwam. Elvive is een grote concurrent van Andrélon en specialiseert zich vooral ook in de shampoos voor hem en haar. Evenals Andrélon is het assortiment van Elvive groot en zeer uitgebreid, vooral online. 

Naast haarverzorging producten zijn ze ook bekend om hun make-up lijn. Elvive heeft shampoos voor verschillende haartypes. Het merk verkoopt verschillende Elvive sulfaatvrije shampoos. Een aantal voorbeelden zijn Frizz-Defy shampoo, Moisture shampoo en Blonde shampoo.

Keratine shampoo

Keratine shampoo, ook wel bekend als TRESemme keratine, komt van oorsprong uit Amerika. Het merk is ook te vinden bij kapperszaken waardoor op elke fles te vinden is ‘used by professionals’.

Het merk wordt steeds bekender, ook binnen Nederland, en is online in vele varianten te koop. Ook dit merk beschikt over een divers assortiment haarproducten, waaronder ook de sulfaatvrije lijn. Voorbeelden van shampoos die Keratine verkoopt zijn Tresemme Botanique coconut nourish sulfatenvrije shampoo en Tresemme Pro Pure damage recovery sulfate free shampoo. 

Wat is sulfaatvrije shampoo en wat zijn de voordelen ervan?

Sulfaat in shampoo

Sulfaat is een actieve stof. Verwerkt in shampoo kan dat negatieve effecten veroorzaken voor je haar. Dit komt onder anderen doordat:

1. Reageert met vettige stoffen
Hierdoor worden de van nature aanwezige vetten in je haar verwijderd.

2. Vervaagt je kleur
Sulfaten reageren op verf. Gebruik je shampoo waar sulfaat in verwerkt zit dan kan dit effect hebben op je haar.

Gelukkig kun je dit voorkomen met speciale sulfaatvrije shampoo die extra veilig is voor je haar.

Wat is sulfaatvrije shampoo?

Zoals het woord al omschrijft, is sulfaatvrije shampoo een shampoo waar geen sulfaat in verwerkt is. Sulfaat vrije shampoo en de CG methode (Curly Girl) zijn daarom ook een goede match en de shampoo wordt veel gebruikt door mensen met krullend haar. Vaak zit er een andere stof in deze flacons of shampoo bars verwerkt die je haar alsnog vet vrij krijgt. Kijk hierbij goed naar de ingrediënten lijst, zodat je verzekerd bent van de beste shampoo voor je haar. Wij zijn fan van shampoos waar geen sulfaat in is verwerkt en zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Parabenenvrije shampoo

Vaak worden sulfaatvrije shampoo en parabenenvrije shampoo met elkaar verward of gezien als dezelfde shampoo. Echter zijn beide middelen anders van elkaar. Parabenen zijn verwerkt in shampoos om de houdbaarheid van het product te verlengen, het is een type conserveermiddel. De meeste mensen merken hier niet veel van, echter is er een kans dat wanneer je regelmatig parabenen gebruikt op je huid dat het je hormoonhuishouding verstoort. Dit is dan ook een reden waarom mensen zoeken naar een neutrale shampoo die zowel sulfaat- als parabenenvrij is.