Alles over Eco-Certificaten: Duurzame Toiletpapier keuzes

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het essentieel om te weten welke producten we in huis halen en welke impact ze hebben op onze planeet. Toiletpapier is een dagelijks gebruiksvoorwerp, maar niet al het toiletpapier is gelijk gemaakt, vooral als het gaat om milieuvriendelijkheid. Dit artikel neemt u mee in de wereld van eco-certificeringen, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken bij de aankoop van uw toiletpapier.

The Good Roll
Milieuvriendelijk toiletpapier

Wat zijn Eco-Certificaten?

Eco-certificaten zijn keurmerken die worden toegekend aan producten die voldoen aan bepaalde milieunormen en duurzaamheidspraktijken. Voor toiletpapier houden deze normen vaak in dat er gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen, verantwoord bronbeheer en milieuvriendelijke productieprocessen. Hieronder lichten we de meest belangrijke eco-certificaten voor toilet papier toe:

FSC (Forest Stewardship Council)

Het FSC-keurmerk verzekert dat het hout dat gebruikt wordt voor de productie van toiletpapier afkomstig is uit bossen die beheerd worden met strikte ecologische, sociale en economische standaarden. FSC-gecertificeerd toiletpapier betekent dat u bijdraagt aan het behoud van bossen wereldwijd. Je kunt meer lezen over dit certificaat op de officiële website.

FSC logo

EU Ecolabel

Het EU Ecolabel wordt toegekend aan producten en diensten die gedurende hun gehele levenscyclus voldoen aan hoge milieunormen. Als u toiletpapier met het EU Ecolabel koopt, ondersteunt u de vermindering van water- en luchtvervuiling en zorgt u voor een lager energieverbruik. Lees meer op hun website

Eu eco label

Cradle to Cradle

Dit certificaat beoordeelt de duurzaamheid van een product over de hele levenscyclus. Een Cradle to Cradle-certificaat voor toiletpapier benadrukt dat het product veilig is voor zowel mensen als het milieu en dat het ontworpen is om na gebruik in een nieuwe cyclus te worden opgenomen. Voor meer informatie zie hun website.

Cradle to cradle certificaat