Final Wash Tips & Beste Shampoo | Nu 50% korting | Cg Methode

Final Wash is een onderdeel van de Curly girl methode en razend populair. Wist je dat veel haarproducten stoffen bevatten die schadelijk zijn voor je haar? Silicium is hiervan een voorbeeld. Deze producten zijn met gewone shampoos niet te verwijderen. Ook al kies je voor een van de vele chemisch- en sulfaatvrije shampoos. 

Hoe was je dan wel je haar op een veilige manier? En waarom zou je dit moeten toepassen middels een Final Wash shampoo? Wij brengen je op de hoogte over alle ins en outs van Final Wash.

Daarnaast hebben wij de beste merken getest en schreven we over onze ervaring in een Final Wash review per merk, verderop deze pagina. Ook selecteren wij doorlopend de beste aanbiedingen en deals die er momenteel online te koop zijn, zodat je direct aan de slag kunt gaan!

Final Wash
Zwitsal Final Wash

Final Wash aanbiedingen

Bekijk alle actuele Final Wash aanbiedingen, deals en voordeelverpakkingen. Ga aan de slag met enkel de beste cg final wash merken en prijzen en verzeker jezelf van een fijne haarroutine. 

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

Welke Final Wash Shampoo moet ik gebruiken?

Nu Final wash shampoos steeds bekender worden zijn er ook steeds meer merken die zo’n type shampoo toevoegen aan hun producten lijn. Je kiest hiermee voor een siliconen, parabenen en sulfaatvrije shampoo. Om de niet gewilde restanten uit je haar te wassen bevatten de Final Wash shampoos echter wél sulfaten. Hieronder volgen een aantal merken die we aanraden als je de Final wash shampoo wilt toepassen.

1. Andrélon Final Wash

Andrélon is een bekend merk in Nederland, inmiddels bestaan ze al tachtig jaar. Andrélon is een typisch merk die altijd op zoek is naar het ontwikkelen van nieuwe producten en gaat mee met de vraag van de klant. 

Het fijne van Andrélon is dat ze zo’n groot assortiment hebben dat er voor iedereen iets wils is. Zo heeft Andrélon ook een shampoo die past bij de Final wash methode. Kies bijvoorbeeld voor hun Iedere Dag Shampoo, ook wel Andrélon Final Wash shampoo.

2. Zwitsal Final Wash

Iedereen die kinderen heeft, maar waarschijnlijk ook zonder, kent het bekende merk Zwitsal. Het merk komt oorspronkelijk uit Zwitserland en is bekend om zijn kindvriendelijke producten. Met een Final Wash Zwitsal shampoo ben je verzekerd van resultaat!

Op veel van hun etiketten staat ‘prik vrij.’ Hun Zwitsal shampoo is perfect om te gebruiken als Final wash shampoo. Zwitsal Final Wash shampoo verwijdert alle restanten van andere middelen die nog in je haar aanwezig zijn en het haar doen stikken. Kies voor de herkenbare geuren van Zwitsal Final Wash!

3. Rossmann shampoo

Het merk Rossmann komt oorspronkelijk uit Duitsland. Het is een merk die in 1972 zijn eerste producten lanceerde op de markt. Ze doen al jaren mee in de cosmetica-industrie en is een grote speler binnen deze markt. Ook zij hebben een shampoo die parabenen en siliconenvrij is.

De Rossmann Final wash shampoo bevat wel sulfaten, wat het een goed alternatief maakt wanneer je op zoek bent naar een Final wash shampoo. Bekijk het fijne assortiment van Rossmann shampoo’s.

4. Nivea Final Wash

Nivea is misschien wel het meest bekende merk op het gebied van huidverzorging. Naast de vele huidverzorgingsproducten brengen ze ook haarproducten op de markt die dezelfde krachtige formule bevatten. Dit merk zal je niet teleurstellen wanneer je het aanschaft voor je Final Wash cg methode. 

Kies in dit geval voor de Nivea Diamond Gloss shampoo als Final wash shampoo. Met 130 jaar ervaring en wetenschappers die werken aan het verbeteren van hun producten kan je er vanuit gaan dat de producten van Nivea bevatten wat jij zoekt.

De Final wash methode is geen must als je begint met de Co-wash methode. Echter wordt het wel absoluut aangeraden om de redenen zoals hierboven al is omschreven. Onze tip: Geef je haar nieuw leven en gebruik de kennis die er beschikbaar is om dit te doen! Voorzie jezelf van de beste cg shampoo.

Wat is Final Wash Shampoo?

Final wash is een zeer populaire methode waar veel vrouwen tegenwoordig gebruik van maken in hun routine van haarverzorging. Het is een type shampoo die er voor zorgt dat alle siliconen en andere chemische stoffen, waar je waarschijnlijk al jaren je haar mee wast, uit het haar worden verwijderd.

Maar waarom wil je een siliconen vrije Final Wash Shampoo gebruiken in je routine? Die reden is simpel te verklaren. De chemische producten zorgen er namelijk voor dat je haar wordt afgesloten en niet kan ademen. Je haar verliest zijn natuurlijke herstelvermogen en raakt hierdoor steeds meer beschadigd. Dit klinkt dramatisch, maar het tegenovergestelde is waar…

Doordat een Final wash shampoo alle niet wenselijke stoffen uit je haar verwijdert kan je haar droog en stug aanvoelen. Dit is echter een normale reactie van het haar na gebruik van deze shampoo final wash. Maak je dus geen zorgen, dit betekent dat de shampoo zijn werk goed heeft gedaan en je haar kan herstellen. Je begint als het ware weer bij nul, waardoor je je haar eindelijk weer goed kunt aanpakken.

Om je haar na het gebruik van de cg final wash shampoo weer tot leven te brengen raden wij aan om aansluitend een geschikte conditioner van de co-wash methode toepassen. Bekijk hiervoor ook onze recente blog met informatie, fijne tips en geselecteerde top producten over deze  Co-wash methode.

Final wash cg methode 

De final wash curly girl shampoo methode werkt hetzelfde als de final wash methode. Heb je krullend haar maar ziet het vaak dof en pluist het? Dan gaat de final wash cg methode daar zeker bij helpen! Was alles uit je haar wat er niet van nature hoort te zijn. Geef het de voeding die het nodig heeft en je zult versteld staan van het resultaat. Hieronder volgt een stappenplan:

1. Kies een geschikte final wash shampoo. 2. Was je haar één keer met de final wash shampoo. 3. Herhaal stap twee nog een keer voor het beste resultaat. 4. Koop een conditioner die bij jouw haar past. 5. Pas de Co-Wash Cg methode toe.

Final wash cg methode

Final Wash shampoo is een must have binnen de curly girl methode. Een Final Wash shampoo moet sulfaten bevatten, zodat het siliconen en andere slechte stoffen kan verwijderen. We vertellen je welke ingrediënten er nog meer belangrijk zijn (of een no-go) en hoe je een Final Wash shampoo gebruikt. Ontdek nu zelf de CG methode Final Wash!

Welke ingrediënten in een Final Wash?

Een Final Wash cg shampoo bevat altijd een substantie van sulfaten. Deze sulfaten zorgen er namelijk voor dat alle kwade stoffen en siliconen uit je haar worden verwijderd, een essentieel onderdeel voor jouw curly girl shampoo methode. Uiterst belangrijk dus dat je een shampoo zonder siliconen gebruikt, alsmede minerale olie. Niet iedere sulfaten shampoo is vrij van siliconen, let hier dus altijd goed op bij de aanschaf van een curly girl Final Wash shampoo.

Hoe vaak een Final wash doen?

Een Final Wash shampoo gebruik je voordat je begint met de cg methode. In principe is eenmalig gebruik van een Final Wash shampoo voldoende, voordat je begint met de cg methode. Gebruik je tijdens de cg methode een product die niet 100% is goedgekeurd hiervoor? Gebruik dan nogmaals de Final Wash shampoo om goed te spoelen. Geniet van jouw krullen dankzij de cg methode!