Onthardingszout

Beste onthardingszout voor de vaatwasser & aanbiedingen

Een vaatwasser kan niet zonder onthardingszout. Het bevordert de prestaties én levensduur van je vaatwasser, doordat het kalkaanslag tegengaat. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor een waterontharder.

Kalkaanslag is iets waar meeste mensen wel eens eerder van gehoord hebben. Kalk heeft een slechte naam gekregen omdat het verstoppingen veroorzaakt in huishoudelijk apparaten. Kalk ontstaat in apparaten die in contact komen met water of die water gebruiken. Echter, is hier een oplossing voor bedacht. Dit is ook wel bekend als onthardingszout.

We presenteren de beste merken onthardingszout voor in de vaatwasser en nemen je mee in de positieve werking van het zout. Daarnaast zetten we de beste onthardingszout aanbiedingen van dit moment op een rijtje, zodat je direct de beste deal in huis kunt halen!

Onthardingszout
Onthardingszout tabletten

Wat is onthardingszout en wat zijn de voordelen ervan?

Wat is onthardingszout?
Onthardingszout is een middel om ‘hardwater’ te verzachten. Het grote voordeel van het gebruik van dit type zout is het verlengen van de levensduur en het verbeteren van de output. Je vieze vaat heeft erg veel baat bij een regelmatig gebruik van speciaal onthardingszout. Veel huishoudens staan hier niet voldoende bij stil en ‘vergeten’ de kracht en noodzaak ervan. Om dit te begrijpen leggen we hier eerst kort uit wat hard water is.

Hard water
Water bestaat uit een aantal metaalionen (deeltjes die aanwezig zijn in water) dit zijn onder anderen calcium en magnesium. Wanneer zij in aanraking komen met carbonaat ontstaat er een neerslag dat ook wel kalk genoemd wordt. Hoe meer metaalionen in het water zitten hoe harder het water.

Onthardingszout
Onthardingszout is een zout zoals het woord als aangeeft. Wanneer je zout mengt met water worden de ionen uit het water verwijderd. Het zout zorgt er dan dus voor dat het water “onthardt” wordt waardoor er geen kalk ontstaat. Er zijn tegenwoordig ook speciale waterontharders te koop.

Onthardingszout vaatwasserontharder
Zoals we hiervoor al omschreven, is onthardingszout bedoeld om hardwater zachter te maken. Veel huishoudelijke apparaten gebruiken water, evenals de vaatwasser.

Wanneer er te veel kalkaanslag in de leidingen ontstaan gaat je vaatwasser stuk. Het water kan niet goed door de leidingen stromen evenals het zeep. Je vaat wordt niet meer schoon en in het ergste geval stopt je hele vaatwasser ermee. Gelukkig hebben we hier een oplossing voor. Er bestaat op de markt namelijk zoiets als onthardingszout. Dit is verkrijgbaar in zowel poeder vorm als in tabletten. Iedere vaatwasser beschikt tegenwoordig over een zoutreservoir waar je het onthardingszout gemakkelijk in kan doen. Dit doe je voordat je de vaatwasser aanzet. 

Zet je vervolgens je vaatwasser aan dan spoelt het zout tegelijk met het water door de machine en de leidingen heen. Het zachte water wat nu ontstaat brengt een aantal voordelen met zich mee. We nemen je mee in de grootste en meest bekende voordelen van onthardingszout in je vaatwasser. 

– Minder kalkaanslag
Zoals omschreven is kalk funest voor je leidingen en machine. Door gebruik te maken van onthardingszout zul je minder last hebben van kalkaanslag. 

– Vaatwasser gaat langer mee
Doordat je vaatwasser nu gespoeld wordt met zacht water zal er geen kalkaanslag ontstaan. De leidingen blijven open en tast je machine niet aan. Hierdoor gaat je vaatwasser langer mee.

– Lager energieverbuik
Doordat de machine minder hard hoeft te werken om de vaat schoon te maken en je de vaatwasser niet twee keer hoeft te laten lopen omdat je vaat na de eerste keer niet schoon is geworden, zorgt het onthardingszout er dus ook voor dat je minder energie gebruikt. Niet alleen fijn voor de vaatwasser maar ook voor de portemonnee.

– Minder schoonmaakmiddel
Door het onthardingszout blijven niet alleen de leidingen open maar ook de sproeiers aan de binnenkant van de machine. De sproeiers zorgen ervoor dat je vaat schoon wordt. Als deze open zijn en met volledige kracht kunnen sproeien heb je minder schoonmaakmiddel nodig om de vaat schoon te krijgen.

De beste onthardingszout aanbiedingen

De prijzen van onthardingszout liggen doorgaans ver uit elkaar, evenals de kwaliteit ervan. Om je te voorzien van de beste prijzen, hebben we de beste aanbiedingen onthardingszout uiteen gezet. Tip: kies voor een voordeelverpakking om de laagste prijs in huis te halen, zoals onthardingszout 25 kg.

Let op: aanbiedingen en prijzen kunnen dagelijks wijzigen.

Beste merken onthardingszout

Er zitten dus verschillende voordelen aan het gebruik van onthardingszout in je vaatwasser. Ben je overtuigt en ben je op zoek naar een goed onthardingszout dan zijn er twee populaire merken die wij aanraden.

1. Regenit zouttabletten

Regenit is een merk die bekend is als het gaat om het creëren van zacht water. Zij voldoen aan de Europese normen EN 973 en de optimale voorwaarde voor de productie van zacht water. Het merk staat zeer goed aangeschreven als het gaat om het tegengaan van hard water en bevordert de levensduur én prestatie van je vaawasser en andere huishoudelijke apparaten.

Kies je voor Regenrit zouttabletten 25 kg dan kies je voor pannenzout wat onder gelijkmatige en hoge druk is samengeperst. Dit wordt gedaan in omstandigheden die gecontroleerd zijn. Het pannenzout is zuiver en volledig oplosbaar. Het lost snel op in water en Regenit garandeert dat het product doet waar het voor ontwikkeld is.

2. Broxo zouttabletten

Broxo produceert al sinds 1918 zouten. Hun onthardingstabletten voldoen aan de hoogste eisen als het aankomt op microbiologische puurheid, oplosbaarheid en zuiverheid.

Net als Regenit wordt deze onthardingszout gemaakt door het zout onder hoge druk samen te persen. Dit zorgt ervoor dat de concentratie van de tabletten hoog is. Hierdoor spoelt het zout niet meteen weg waardoor je minder hoeft te gebruiken. Komt het in contact met het water in je vaatwasser dan doet het onthardingszout waar het voor gemaakt is.

Beide zouttablet merken doen hun werk. Ze verwijderen de metaalionen uit je harde water en houdt je vaatwasser kalk vrij! Broxo staat zeer goed aangeschreven en is een populair merk, met name de zakken onthardingszout van 25 kg.

Hoeveel zout moet ik gebruiken?

De hoeveelheid zout hangt af van je vaatwasser, iedere vaatwasser is anders. Dit komt echter niet zo nauw. Het fijne van tabletten is dat ze al zo geconcentreerd zijn dat het voldoende zout bevat. Gebruik je poeder dan wordt het aangeraden om het zoutreservoir volledig te vullen die in je vaatwasser zit. Afhankelijk van het zouttablet zal het sneller of minder snel wegspoelen. Is het bakje leeg dan kan je er een nieuw tablet in doen. Gebruik de tabletten met één van de bekende merken vaatwastabletten voor het beste resultaat!