Textielverf kopen

Textielverf kopen en de beste aanbiedingen

Ben je op zoek naar een textielverf, tips voor het gebruiken of de beste aanbiedingen? Dat komt goed uit, wij vertellen je er alles over en hebben de beste textielverven getest! 

Textielverf is een ware trend en sinds een tijdje hard in opkomst in ieder huishouden. Wist je dat het duurzaam is, én je creatief aan de slag kunt met textielstof (DIY)? 

Lees verder voor top merken, DIY creaties met textielverf en de beste textielverf aanbiedingen van dit moment! 

Textielverf
Textielverf

Beste textielverf aanbiedingen van dit moment

Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor het transformeren van je kleding of wanneer je zelf creatief aan de slag gaat met textielverf. We selecteren daarom doorlopend de beste textielverf aanbiedingen van de meest bekende aanbieders. Kies je voor een aanbieding om kleuren te herstellen, of om creatief bezig te gaan met textiel?

Wat is textielverf en waarom is het nu zo populair?

Wat is textielverf?

Textielverf ontstond zoals die hedendaags nog altijd wordt gebruikt: het kleuren van je kleding in bijvoorbeeld een andere kleur of kleuren weer herstellen. Zo kun je je versleten broeken weer die mooie zwarte kleur meegeven of veranderen in een andere kleur.

Ook wanneer je na enige tijd bent uitgekeken op bijvoorbeeld je rode t-shirt of trui kun je deze transformeren in een gaaf blauw shirt of andere kleur naar keuze. Deze textielverven zijn dan ook een ware rage en aan een gigantische opmars bezig. Het past namelijk ook perfect in de duurzame leefstijl die we zien opduiken. Want waarom zou je je gebruikte kleding weggooien, als je vrij goedkoop weer je kleding als nieuw uit de was kunt laten komen met een textielverf?

Het hergebruiken van kleding is eenvoudig met een textielverf en tevens geheel verantwoord. Continu nieuwe kleren kopen staat tegenwoordig onder druk gezien het milieu en is tevens een dure ‘hobby’. Met een kleine investering kun je bijdragen aan een duurzame levensstijl en draag je bij aan het terugdringen van overconsumptie binnen de kledingmarkt. En zeg nou zelf, hoe leuk is het om je kledingkast weer een boost te geven met kleuren naar wens en binnen no-time ‘nieuwe’ kleding aan te kunnen trekken!

Het weggooien van een favoriet kledingstuk is daarnaast ook allesbehalve leuk en al helemaal wanneer je je bedenkt en beseft dat dit voorkomen kan worden door textielverf te kopen! Je gebruikte kleding verdient weer een nieuwe boost!

Tie dye do-it-yourself

Tie dye kennen we pas recentelijk en past helemaal in de DIY (do-it-yourself) trend. Het betekent dat je je t-shirt of ander kledingstuk een nieuw kleurtje geeft en hierbij gebruik maakt van een techniek waarbij je kleding van een patroon voorziet. Deze trend kwam in 2020 in opkomst en maakt gebruik van de bekende textielverf. Door knopen te leggen in je kleding, zoals een t-shirt, of delen te binden en de verf zijn werk te laten doen, ontstaan er gave patronen. 

Er zijn tegenwoordige heuse textielsets te koop die menig creatieveling massaal inslaan. Daarnaast is het een ontzettend leuke bezigheid voor kinderen en hét ideale cadeau voor kids. DIY Tie Dye is een ontzettend leuke en bovenal creatieve bezigheid voor jong en oud!

Welke textielverf kun je kopen?

Door de grote vraag naar textielverf zijn er steeds meer aanbieders. Met een beetje zoeken vind je textielverf bij de Kruidvat en Action, maar wel met een wisselend aanbod. Nog makkelijker koop je textielverven online. Je kunt hier een ruime keuze maken uit verf om je kleding weer als nieuw uit de wasmachine te laten komen. Zo’n beetje alle kleuren van de regenboog zijn online te koop. Daarnaast vind je dus zoals benoemd ook alle soorten Tie Dye textielverf, vaak in leuke kits. Pak je aanschaf leuk in en je hebt het perfecte cadeau.
We hebben de meest bekende merken textielverf getest en voor je op een rijtje gezet.

Dylon Textielverf 

De textielverf van Dylon is met stip de meest populaire. Deze alles in 1 textielverf is verkrijgbaar in zo’n beetje alle kleuren en tevens ontzettend goedkoop. Dit merk wordt geproduceerd door Henkel, een bekend merk van onder andere wasmiddel en wasreiniger. Bekijk alle aanbiedingen, onze test en review op de pagina van Dylon. Hier vertellen we je alles over dit populaire merk!

Textielverf voor een handwas 

Naast de ovale pods biedt het bekende merk ook zakjes textielverf poeder voor een handwas. Deze zakjes bieden dezelfde formule en kleuren en zijn perfect voor langdurige en intense kleurresultaten. Je hebt geen wasmachine nodig en kunt in een handomdraai aan de slag met het kleuren van je versleten kleding. Ontdek alle aanbiedingen van Dylon handwas!

Simplicol Textielverf 

Met Simplicol Intensive textielverf laat je met slechts 1 wasbeurt jouw versleten of bevlekte kleding er weer als nieuw uit zien. Heb je ook een ander soort textiel wat versleten of beschadigd is? Geen probleem! Simplicol textielverf is ook geschikt voor andere textielproducten zoals gordijnen, lakens, polyester, tassen, tafelkleed en nog veel meer!

Ideal Textielverf

Met Ideal Textielverf gun je heel eenvoudig een tweede leven aan een kledingstuk of ander soort textiel. De poeder in het zakje is direct klaar voor gebruik en je hebt slechts 1 zakje Ideal textielverf nodig per wasje. De krachtige formule deed ons verbazen en wij hebben groots ingekocht en zijn thuis direct aan de slag gegaan met Ideal textielverf!

Hoe gebruik je textielverf?

Textielverf gebruiken in 4 stappen

Eerder vertelden we al hoe eenvoudig de werking en het gebruik van een textielverf is. We nemen je stap voor stap mee in de werking en ingebruikname:

Stap 1

Plaats je kleding vochtig in de wasmachine. Zorg er voor dat de stof gewassen is met een goed wasmiddel (was van te voren grondig, ook nieuwe kleren, om vlekken in zijn geheel te verwijderen).

Stap 2

Verwijder de verpakking van je aangeschafte textielverf pod of zakje verf. Verwijder daarna de deksel en plaats het rechtop in de trommel (dit kan bovenop de kleding of andere inhoud).

Stap 3

Stel je wasmachine in op een katoen wasprogramma (geen andere wasstand). Voor het beste resultaat zet je je wasmachine op 40 graden (de verf werkt ook op 30 graden celsius indien dit nodig is voor de desbetreffende kleding).

Stap 4

Wanneer je wasmachine klaar is, verwijder je de lege verpakking uit de machine. Voeg nu een wasmiddel toe aan de kleding of textiel en draai wederom een wasprogramma in de wasmachine  (dezelfde wasinstellingen).

Verwijder na het wasprogramma van stap 4 de kleding uit de trommel, voeg wederom wasmiddel toe aan een lege wasmachine en voer nog een laatste was uit om mogelijke resten van de verf te verwijderen (op 40 of 60 graden celsius). Veel plezier met je vernieuwde kleding en stralende kleuren!

Welke kleding is geschikt voor textielverf?

Natuurlijke stoffen verven

Van katoen tot linnen en van denim/jeans tot jute, alle natuurlijke stoffen zijn geschikt om met permanente textielverf te behandelen.

Kan ik ook Wol en Zijde verven

Natuurlijke stoffen als wol en zijde zijn ook geschikt voor textielverf, maar deze kun je het beste aanpakken met textielverf voor handwas. Hier hebben we speciale producten voor geselecteerd. 

Zijn synthetische stoffen geschikt?

Wij adviseren om geen synthetische stoffen te verven, zoals polyester, nylon, goretex en spandex. Deze stoffen zullen namelijk de kleuren niet vasthouden, zonde dus! 

Ontdek alle soorten textielverf!