Tie Dye verven

Tie Dye shirt maken met verf

Tie Dye is helemaal terug van weggeweest en haalt je creativiteit naar boven. We nemen je mee in ons enthousiasme over deze gave trend!

De Tie Dye hype uit de jaren 70 veroverde recent weer de catwalks en lijkt nu ook en grote hit bij zowel kinderen als volwassenen die graag knutselen of creatief bezig zijn.

Wil jij ook graag een leuke DIY Tie Dye T-shirt, hoodie of draagtas maken? Lees dan onze tips om zelf kledingstukken en textiel te kleuren met verf technieken en de allerbeste verven op de markt voor een langdurige kleuring!

Tie Dye shirt
Tie Dye tshirt

Wat is Tie Dye?

Wat kun je met Tie Dye?

Tie and dye is een verftechniek voor textiel die voorheen vooral in de jaren 1970 erg populair was. Het principe is om een ​​kledingstuk of andere textiel te verven (of te bleken) door leuke patronen te maken: bijvoorbeeld een cirkel, een vlek, een leuk verloop, etc. met behulp van een of meer verfkleuren. Het is hip en hartstikke creatief.

Een grote trend!

Sinds kort is deze creatieve bezigheid weer helemaal terug van weggeweest en zijn veel huishoudens thuis creatief aan de slag gegaan. Tie dye kun je ook op heel wat verschillende soorten kledingstukken toepassen – denk bijvoorbeeld maar aan T-shirts, hoodies en tote bags, maar eventueel zelfs sokken en baseball caps! 

Kan ik ook Acrylverf gebruiken? 

Wanneer je stof wil schilderen kun je beter niet met Acrylverf werken. Acrylverf heeft de neiging om niet enkel hard op te drogen, maar eveneens om als een soort plastic laagje op het textiel te liggen. Acrylverf is dus helemaal niet geschikt om Tie Dye mee te maken, hiervoor gebruik je het beste een textielverf. 

Tips om zelf een Tie Dye T-Shirt te maken

DIY met verf is niet enkel trendy en modieus, je kan het ook makkelijk zelf doen! Je hebt hier echter wel enkele voorwerpen voor nodig. Daarnaast zijn er enkele stappen te doorlopen voordat je een Tie Dye shirt of ander soort textiel hebt gemaakt. We helpen je op weg!

Wat heb je nodig voor Tie Dye?
  • De stof naar keuze (t-shirt, trui, draagtas, etc.)
  • Textielverf in de gewenste kleuren
  • Elastieken, koord of wasknijpers afhankelijk van de gewenste patronen
  • Handschoenen
  • Een grote kom of emmer
  • Wat water
  • Een spatel

Stap 1: Maak een leuk motiefje naar keuze

Bepaal welk motief je leuk vindt en begin met je DIY project. Dit kan je doen door de elastieken, koordjes of wasknijpers rond je textiel te doen. Enige creativiteit is hiervoor nodig en dat maakt het zo leuk om aan de slag te gaan met Tie Dye. Het is niet erg als het de eerste keer niet direct perfect zal zijn.

Stap 2: Voeg een kleur textielverf toe

Voeg nu de gewenste kleur verf toe, zoals jeans blue, rood, groen of een andere kleur. Gebruik een geschikte verf om de stof te kleuren, zoals Dylon Textielverf. Je kan ervoor kiezen om 1 of meerdere kleuren te gebruiken. Voor het mooiste effect voeg je meerdere kleuren toe.

Stap 3: Spoel de stof uiteindelijk uit.

Laat de verf een goede 6 tot 8 uur intrekken. Indien je wil dat de kleuren erg fel uitkomen laat je de verf het beste 24 uur intrekken. Was je creatie daarna in de wasmachine. Was hem natuurlijk wel apart want er zal kleur uit de stof kunnen komen die vlekken kan maken op je andere kleding. Naderhand kun je je wasmachine het beste nog een keer leeg laten draaien met wasmiddel of waspods.

Resultaat: Je eigen gemaakte Tie Dye!

Het resultaat is natuurlijk spannend en leuk! Binnen no-time en ontzettend goedkoop heb jij bijvoorbeeld je eigen Tie Dye t-shirt, hoodie of ander textielstuk gemaakt. Tijd om te shinen en andere enthousiast te maken. Misschien ga je de volgende keer wel met een ander textielstuk aan de slag. Je weet namelijk al welke textielverf je nodig hebt en stappen je moet doorlopen!

Wat is het beste verf voor Tie Dye?

1. Dylon Tie Dye verf

Indien je graag je graag je eigen kledij wil kleuren met textielverf kies je het beste voor Dylon verf. Deze professionele verf voor volwassenen staat bekend bij zowel fashionista’s, modeontwerpers en hobbyisten als een van de beste Tie Dyes om kledingstukken te kleuren. Of je nou een rok wat meer kleur wil geven, zelf een Tie Dye hoodie wil maken of dat oude witte t-shirt wil omtoveren in een gave kleur – Dylon is de beste Tie Dye verf op de markt. 

Dylon heeft natuurlijk een heleboel verschillende kleuren en soorten kleurstof op de markt. Indien je voor Tie Dye wil gaan kies je het beste voor verf die handmatig moet aangebracht worden in tegenstelling tot de pods die in de wasmachine gestopt kunnen worden.

2. Tie Dye ontwerpstudio

Wil jij samen met je kinderen textiel kleuren en meedoen aan deze trend? Dan is deze Tie Dye ontwerpstudio wat voor jou. Inbegrepen is alles wat je nodig hebt om zelf een mooie Tie Dye T-shirt of tote bag te maken: 40 elastieken, 8 kleuren, handschoenen en zelfs een schort! De kwaliteit van deze ontwerpstudio is goed en biedt veel mogelijkheden.

Met een Tie Dye ontwerpstudio kun je al snel enkele leuke projectjes maken. 

3. QBIX Tie Dye Set van 15 kleuren

Wanneer je echter op zoek bent naar een set kleuren om zelf even snel een leuke T-shirt te maken, een tote bag te kleuren, of om lekker te knutselen, dan kun je eventueel kiezen voor deze QBIX Tie Dye set van 15 kleuren.

Natuurlijk blijven deze kleuren niet zo lang zitten als de textielverf van Dylon, maar je hebt hier toch enkele wasbeurten plezier van en de prijs van deze Tie Dye set is erg fijn!

Actuele aanbiedingen Tie Dye verf

Nu je op de hoogte bent van het ontstaan van Tie Dye, wat je nodig hebt, welke stappen je moet doorlopen én wat de beste verf is, ga je aan de slag. Maar hoe fijn is het dan om verf in huis te halen tegen de beste prijs! Wij hebben een selectie gemaakt van de beste verven, ontwerpstudio’s en Tie Dye kits.

.1

.2

.3

.4

.5

.6

.7

.8

.9