Bonte was

Wat is bonte was en wat is het beste gekleurde wasmiddel?

Bonte was staat ook wel bekend als gekleurde kleding. Het doen van de bonte was is een veel gebruikte term en vervangt de gekleurde was. Wij geven je de beste tips en verderop deze pagina vind je een overzicht van het beste wasmiddel voor bonte was, uit onze test.

Want hoe was je eigenlijk je bonte was op de juiste manier? En wat is het beste wasmiddel voor gekleurde was? We geven je de beste tips en maken een selectie van de beste merken bonte was.

We brengen je op de hoogte van de beste bonte was programma’s en hoeveel graden je je wasjes het beste kunt draaien. Hieronder vind je tevens de beste aanbiedingen bontwasmiddel van dit moment. Lees verder…

Bonte was
Color Reus bonte was

Bonte was aanbiedingen

Profiteer van de beste deals en aanbiedingen voor je gekleurde was. De wasmand is doorgaans het meeste gevuld met gekleurde was en daardoor heb je naar verhouding veel bonte wasmiddel nodig voor je wasjes. Wij adviseren daarom om altijd een voordeelverpakking in huis te halen, zodat je meerdere flessen combineert voor de laagste prijs.

Beste wasmiddel voor bonte was

De gevestigde merken brengen ieder een wasmiddel uit speciaal voor je gekleurde was. Hierin zitten ingrediënten die kleuren beschermen waardoor je kledingstukken minder snel vaal worden. Gebruik daarom altijd het beste wasmiddel voor bonte was zodat je éxtra lang kunt genieten van je favoriete t-shirt of vest. We raden het daarom ook direct af om bijvoorbeeld een wasmiddel voor witte was te gebruiken, omdat hier een bleekmiddel in zit die schadelijk kan zijn voor kleuren. Gebruik een sorteerbol om je wasmiddel af te meten en het middel direct aan je was toe te voegen. Wanneer je bonte was is voorzien van vlekken kun je tevens een goede vlekkenverwijderaar toevoegen voor het beste resultaat.

Hieronder vind je onze selectie van het beste wasmiddel voor bonte was uit onze eigen test. Hierbij letten we op de werking, geuren en natuurlijk de prijs. Bescherm je bonte was met het beste wasmiddel!

1. Ariel

Ariel staat bekend om een breed assortiment van krachtige wasmiddelen. Vooral de vloeibare variant en de alom bekende Ariel Pods zijn populair in ons land. Ariel Color is speciaal ontwikkelt voor je bontwas en houdt kleuren intact. Vaal worden van je favoriete kledingstukken is hierdoor verleden tijd, en dat voor een scherpe prijs!

Je koopt Ariel Color in een handige flacon met vloeibaar wasmiddel. Koop online een flacon Ariel Kleur naar keuze of zorg dat je nóg voordeliger uit bent per gedraaid wasje door het kopen van een Ariel voordeelverpakking. 

2. Robijn

Net als Ariel zorgt ook Robijn Color voor vele fijne producten in huishoudens. De vloeibare wasmiddelen zorgen ervoor dat er geen resten achterblijven in je trommel en vlekken moeiteloos worden verwijderd door de ingebouwde vlekkenverwijderaar. De formule van Robijn Color is krachtig en wast met alle eenvoud schoon.

Kies voor Robijn Kleur als je verzekert wilt zijn van een A-merk in huis met een resultaat waar je U tegen zegt. De Color variant staat al sinds jaar en dag bekend als een veilige en schone keuze, en dat kunnen wij alleen maar beamen. Bekijk het complete assortiment van Robijn voor je bonte was!

3. Neutral 0%

Voor de gevoelige huid doe je er goed aan om Neutral Kleur 0% in huis te halen. Dit wasmiddel voor bonte was is niet voorzien van onnodige toevoegingen en is een ideale oplossing voor een gevoelige huid of allergieën. Neutral Colour koop je in een voordelige witte voordeel flacon en is tevens een verstandige keuze voor het wassen van babykleding.

Speel op safe door je gekleurde was te voorzien van Neutral Kleur en ervaar geen ongemakken voor je huid. Tevens staat Neutral Colour bekend om een ongekend resultaat!

4. Dreft

Bekend geworden door de vaatwastabletten vestigt Dreft zich tegenwoordig ook bij de toppers onder de wasmiddelen. Met Dreft Kleur haal je een krachtige samenstelling in huis die speciaal is ontwikkeld voor je bonte was. Je merkt al na 1 was dat kleuren langer behouden blijven en vaal worden niet aan de orde is.

Dreft Kleur koop je in een vloeibare variant met een herkenbare flacon. 

5. Color Reus

De naam van Color Reus zegt al genoeg, dit populaire merk richt zich specifiek op het wassen van je gekleurde was! Net als de zusjes Witte Reus en Frisse Reus kom je hierdoor nooit voor ongemakken te staan en zal het hele huishouden blij met je zijn. De grote voordeelverpakkingen van Colour Reus besparen een hoop kosten.

Ontdek het aanbod van Color Reus en wissel de geuren eens met elkaar af. Uniek in zijn soort is de XXXL verpakking; wast een berg, kost een beetje. Geniet van de geursensatie met een grandioos resultaat met Color Reus!

5 Tips voor het wassen van bonte was 

Met onderstaande tips ben je optimaal voorbereid voor het wassen van je gekleurde kleding en andere soorten wasjes. We nemen je stap voor stap mee in de do’s and dont’s.

Tip 1: Sorteer de was op kleur

De belangrijkste stap is wellicht wel het sorteren van je was op kleur. Door kleuren bij elkaar te wassen met het beste wasmiddel voor gekleurde was, zorg je ervoor dat kleuren niet vaal worden en behouden blijven. Zo kun je felle kleuren als geel, roze, rood en andere kleuren bij elkaar sorteren. Witte kleren, maar ook wollen was, spijkerstof en donkere kleuren kun je het beste apart wassen met een specifiek wasmiddel.

Tip 2: Controleer de was en keer binnenstebuiten

Om ervoor te zorgen dat je wasmachine én kleding niet beschadigd raken, controleer je natuurlijk eerst de zakken van broeken en vesten. Zorg dat alle zakken leeg zijn en verwijder obstakels. Vervolgens kun je het beste je overhemden, t-shirts en bovenal je broeken binnenstebuiten keren. Hierdoor behoudt je de kwaliteit en zullen kleuren minder snel vervagen.

Tip 3: Voeg de bonte was toe aan je wasmachine

 Na de voorbereiding begint het wassen van je gekleurde kleding. Voeg de gesorteerde was in je trommel en houd maximaal 4,5 kg aan. Wanneer je de trommel namelijk te vol stopt, gaan vlekken niet meer makkelijk uit je kleren en loop je tevens het risico dat er nare geuren vrij kunnen komen. 

Tip 4: Gebruik wasmiddel voor bonte was

Wist je dat er nog altijd veel huishoudens zijn die 1 type wasmiddel gebruiken voor alle soorten wasjes? Dit raden wij absoluut af, omdat ieder wasmiddel een specialisme heeft. Zo kent wasmiddel voor wol weer een hele andere formule dan wasmiddel voor bonte was. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van de beste bontwasmiddelen die er op de markt verkrijgbaar zijn. Bescherm je kleuren en vezels dus goed! Tip: gebruik wasbollen om ook de zachtheid te behouden!

Tip 5: Bonte was op hoeveel graden en welk programma?

Op hoeveel graden was je bonte was? Die vraag krijgen we ontzettend vaak. Hoewel we voorstander zijn van een bonte was op 30 graden, begrijpen we dat hele vuile gekleurde was niet altijd tot in de puntjes schoon wordt op 30 graden. 40 graden wordt door vele huishoudens gebruikt voor uiteenlopende wasjes en kan ook voor je bonte was uitkomst bieden. Bonte was met vlekken, vuil of nare geuren kun je daarom het beste wassen op 40 graden, mits je de trommel niet te vol stopt. De meeste wasmachine hebben tevens een bonte was programma voor gekleurde kleding, deze raden wij dan ook aan.

Wat is bonte was? 

De bonte was doen staat gelijk aan het wassen van gekleurde kledingstukken. In principe bestaat de was vaak uit drie type wasjes: witte was, donkere was en gekleurde was. Bij deze laatste bonte was kun je dus allerlei kleuren bij elkaar in de wasmachine stoppen, zelfs de meest felle zoals geel en rood. Kleuren die je vaak niet bij je bonte was stopt zijn wit, zwart, donkerblauw en soortgelijke donkere kleuren.

Bonte was programma

Het bonte was programma is vrij eenvoudig uit te voeren. Allereerst verzamel je de kleding door opkleur en materiaal te selecteren. Vervolgens voeg je de was toe aan je wasmachine en stel je deze in op een was programma van 30 graden. De meeste wasmachines hebben een synthetisch programma, welke uitkomst biedt als bonte was programma.

We krijgen doorlopend veel vragen van huishoudens over hoe je gekleurde was het beste kunt behandelen, zodat de kleren niet vaal worden. Je wilt immers voorkomen dat je favoriete kledingstuk of nieuwe aankoop direct gehavend uit de wasmachine komt doordat je een verkeerd was programma of wasmiddel hebt gebruikt. We helpen je daarom op weg met onze was tips en het beste wasmiddel voor bonte was. 

Behoud van kleuren

Hoe zorg je voor behoud van kleuren?

Was je bonte was met het juiste programma en op 30 of 40 graden. Kies daarnaast als kers op de taart voor een wasmiddel speciaal voor kleuren om je kleding te beschermen tegen het vaal worden.

Vezels va kledingstukken verdienen aandacht en zorg om het aantal levensjaren te verlengen. Wat is bonte was zonder de juiste verzorging? Juist, helemaal niks! Ga daarom verstandig om met je (gekleurde) was.

Ook populair in deze categorie: